Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya TÉNYLEG családtag,...

A kutya TÉNYLEG családtag, sok helyre jön velünk. Ez jó neki?

Figyelt kérdés
Három hónapos vizsla. Ha olyan helyre megyünk, visszük magunkkal. Pl gyereket fociedzésre elkisérjük, mig ő rúgja a bőrt mi a közelben sétálunk, hétvégén erdei séta után inkább teraszon ebédelünk, jön velünk, tegnap mig a gyerekkel orr-fül-gégészeten vártunk, a kutya a párommal a környező utcákban sétált. Mivel d. e egyedül van otthon, ezért igy sokkal többet lehetünk együtt. Természetesen van csak kutyás séta is és tanitás otthon (hetente 2x tréner jön, többi napokon gyakorolunk), labdázás. Szerintem nagyon stramm, nyitott kutyus, mindenkivel barátságos, olyan jól beilleszkedett. De sokan azt modnják nem vagyok normális, minek húzgálom annyit a kutyát, főleg hogy kertes házban lakunk. Van, aki szerint ez egyenesen kinzás neki.Olyan boldogan ugrik a csomagtartóba mikor indulunk!
2012. jún. 1. 12:57
1 2
 11/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Végre egy hasonszőrű ember :) Én is viszem magammal mindenhova általában BKV-val, de sokszor kocsival, bringával, gyalog, stb...kertes ház ellenére napi két séta van, de nagyon sokszor az egyik séta helyett ilyen együttes ügyintézés, vásárlás van...a kutyát tényleg fárasztja!

Arra kell vigyázni, hogy mindezek mellett önállóan, egyedül is tudjon létezni! De amint olvasom, délelőttönként egyedül van, ez így szuper!

Én akkor szoktam kicsit "hanyagolni" a kutyát, ha sorozatosan mindig vittem magammal mindenhova, plusz a séták, gyakorlások, ergó amikor túl sok volt az input...ilyenkor 1-2 napig csak eü-i sétára szoktam kivinni a kertből, és direkt itthon hagyom akkor is, mikor jöhetne velem. Ezáltal pihen az agya, kicsit feltöltődik, másrészt a falkavezéri szerepemnek is eleget teszek :D

2012. jún. 1. 14:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Ő még csak egyszer megy, délután, és az vagy erdei séta vagy közeli ugaron rohangálás vagy ilyen ügyintézés. Azt tervezem, ha nagyobb lesz, akkor reggel lesz egy fél óra intenziv mozgatás munkába menetel előtt (ez jót tesz a kertünknek :), ugyanis nincs kennel, szabadon van kint mig nem vagyunk otthon ), délután pedig ugyanezek maradnak. Hétvégén nagyobb séták-kirándulás.
2012. jún. 1. 14:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Dejó dejó! Ha tényleg mindig viszitek kutyás társaságba, meg amit leírtál, megfigyelhetitek, hogy piszokjól szocializált kutyátok lesz! Örülök, hogy vannak ilyen gazdik, akik meg azt mondják, hogy kínzás, nézz rá a szorongó, mániákusan ugató kutyájukra, és meglátod mi a különbség! Hajrá, csak így tovább!
2012. jún. 1. 17:18
 14/16 anonim ***** válasza:
szerintem ez nagyon jó mi is visszük mindenhova egyáltalán nem baj nagyon jól tartjátok szerintem ez normális bár nem szabad a ló túloldalára esni pl: kanállal etet szóval amik már nagyon durvák de ezzel szerintem nem lesz gond mert az egyik ismerősünk ezt csinálja kanállal eteti de ez már kicsit hosszú...
2012. jún. 1. 20:34
 15/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

Nagyon örülök, hogy ilyen lelkiismeretes, tudatos gazdák vagytok!

Egy apró, de fontos dolog: most még nagyon kicsi a kutyus...ha nem vagytok otthon, a kertben oda tud menni az utcafronton lévő kerítéshez? Jó lenne elbarikádozni onnan, nehogy ellopják, megmérgezzék, stb...

2012. jún. 1. 22:25
 16/16 A kérdező kommentje:
Oda tud menni az utcafronthoz, de a kapunk magas, a kerités szintén, ráadásul egy sor sürü tuja van előtte. De a környékünk is biztonságos, szerencsére, se rosszindulatú szomszéd, se túl sok járókelő, de vannak idős nénik, akik éberen figyelnek :). És a mi kutyánk biztosan nem zavar senkit!!!A többieké ugat fél éjszakákat :(, csak mi sétáltatunk kutyát errefelé,de ez egy másik kérdés...
2012. jún. 4. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!