Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik bichon lehet ez a...

Melyik bichon lehet ez a leírtak alapján?

Figyelt kérdés

Láttam egy kutyát, ilyen barnás- krémes színű volt. Nem tudom eldönteni melyik bichon lehetett. Tuti h bichon volt, mert apukám ismeri a gazdájukat, de csak arra emlékezett, hogy bichon. Igen, még annyi, hogy göndör volt a szőre, és rövid, a füle pedig olyan egyenes volt (furcsállottam is..) Bolognese szerintem nem lehet, mert az ugyebár csak fehér, és ez a kutya fajtatiszta, törzskönyves, szóval. Havanese se lehetett, mert annak egyenes a szőre. Nem tudjátok akkor melyik fajta lehetett? Nagyon kiváncsi vagyok rá.

Tegnap voltam állatorvosnál a kutyámmal, és akkor is láttam de azok még ngyon pindurik voltak, ők is ilyen krémes barnás színűek, és picit göndöres-hullámos szőrűek.

Köszönöm!

2009. jún. 30. 19:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
szerintem Bichon Frise ezd meg a google-ban
2009. jún. 30. 20:18
 12/22 anonim ***** válasza:
A bichon frisé FEHÉR, nem barnás-krémes!!!!!!!!!
2009. jún. 30. 20:23
 13/22 anonim ***** válasza:

a vágott szőrű havanesnek göndör a szőre...

az meg,hogy törzskönyves nem jelent semmit,rengeteg bichon mix(bolognese-havanese,havanese-máltai) le van törzskönyvezve sajnos..

cotton de tular nem lehet,mert azon max. a füleken megengedhető a színesség..

tehát ez havanese volt..

egyébként havanesek közül és sok a selejt,szőrhibás,diszpláziás(első végtatogok enyhe deformitása,nem állanak tökéletesen előre,egyenesen..),és sajnos sok hobbi szaporító így is szaporítja őket..

2009. jún. 30. 20:56
 14/22 anonim ***** válasza:
Jajj Piroska, a tk nélküli havanese gazdája ismét megszólalt... Azért mert neked tk nélküli, ezáltal keverék havanesed van, azért a törzskönyvest nem kell fikázni rendben??? Azért mert a tiédnek nincs, attól a törzskönyvesek nem lesznek keverékek, ne féltékenykedj már...
2009. jún. 30. 21:22
 15/22 anonim ***** válasza:

Mellesleg a coton de tulearról is hülyeséget mondtál:

"SZÍN: Fehér, sárgás vagy többé - kevésbé sötét szürkés foltok, főleg a füleknél megengedettek."

Azt nem írja hogy csak a füleken megengedett, hanem hogy főleg ott...

2009. jún. 30. 21:23
 16/22 anonim ***** válasza:

igen,tehát azt részesítik előnyben egy kiállításon,olyannak kéne lennie..

sajnálom,de én már láttam nem egy bichon mix kutyát,akinek törzskönyve volt..

egyébként elég csak szétnézni az expresszen ,sok a törzskönyves,de a fájtára semennyire,vagy alig hasonlító kutya..

tehát sajnos a törzskönyv nem garancia,mivel a kiskutyákat,szülőket nem kell bemutatni sehol..

én ezek ellenére is trözskönyv párti vagyok,csak sajnos,amikor az én kutyámat vettem,még nem voltam tájékozott,nem értettem,hogy miért kéne..

ma már úgy gondolom alap dolog..így ki lehet szűrni a beteg egyedeket,rokontenyésztést stb..

egyik ismerősünk vett egy bernit egy kennelből és kiderült,hogy az anyjaa tök más,mint akit beírtak..

egy másik ismerősöm vett egy németjuhászt,majd mikor felnőtt a kutya kiderült,hogy valamelyik őse keverék volt,mert látszott rajta,hogy nem teljesen németjuci.

mindkét kutya törzskönyves..

tehát a maga a törzskönyv sajnos nem éeletbiztosítás,sok a visszaélés..hidd el,láttam ,tapasztaltam..

2009. jún. 30. 21:29
 17/22 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi lennék, hogy a te kutyád mennyire havanese. Múltkor már kértem róla képet, de érdekes módon eltűntél, nem reagáltál...
2009. jún. 30. 21:45
 18/22 anonim ***** válasza:

ha adsz egy email címet szívesen küldök képet..

ő tényleg havanese(ráadásul hosszú szőrben tartott..),sajnos mivel szaporítótól van CD-s(Chondrodysplasia),de mivel ivartalanított,ezért nem fogja örökíteni szerencsére..

egyébként miért érdekel ennyire kép a kutyámról?

neked egyáltalán van havanesed?

2009. jún. 30. 21:54
 19/22 anonim ***** válasza:

Az email címem costas.mandylor@freemail.hu

És igen, mint írtam van 2 törzskönyves havanesem, akik szintén hosszú szőrben vannak tartva.

Előre is köszönöm a képet.

2009. jún. 30. 22:02
 20/22 anonim ***** válasza:

végre egy hosszú szőrben tartó..:)

nem te vagy az aki már feltett itt krédést,hogy lehet-e ivartalanított kutyákat kiállításra vinni?

2009. jún. 30. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!