Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik bichon lehet ez a...

Melyik bichon lehet ez a leírtak alapján?

Figyelt kérdés

Láttam egy kutyát, ilyen barnás- krémes színű volt. Nem tudom eldönteni melyik bichon lehetett. Tuti h bichon volt, mert apukám ismeri a gazdájukat, de csak arra emlékezett, hogy bichon. Igen, még annyi, hogy göndör volt a szőre, és rövid, a füle pedig olyan egyenes volt (furcsállottam is..) Bolognese szerintem nem lehet, mert az ugyebár csak fehér, és ez a kutya fajtatiszta, törzskönyves, szóval. Havanese se lehetett, mert annak egyenes a szőre. Nem tudjátok akkor melyik fajta lehetett? Nagyon kiváncsi vagyok rá.

Tegnap voltam állatorvosnál a kutyámmal, és akkor is láttam de azok még ngyon pindurik voltak, ők is ilyen krémes barnás színűek, és picit göndöres-hullámos szőrűek.

Köszönöm!

2009. jún. 30. 19:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Coton de Tulear ???
2009. jún. 30. 19:13
 2/22 anonim ***** válasza:

1. vok nem lehet h szín hibás bolognese?

vagy még talán bichon frisé de annak is fehér a szőre

2009. jún. 30. 19:15
 3/22 anonim ***** válasza:
Szerintem egy szegény kopaszra nyírt havanese volt. A havanese standard szerint a havanese szőre "puha, sima vagy hullámos, fürtöket is képezhet". Azaz fürtöket is képezhet, és a nyírástól begöndörödik. Bolognese, frisé, csak fehér lehet, még egy színhibás bolognese sem lesz barna... A cotton de tulear nagyon ritka, ráadásul annak is egyenes a szőre, és ha apukád csak arra emlékszik hogy vmi bichon, akkor biztos nem azt mondták a gazdik hogy bichon cotton de tulear. Szóval szerintem havanese.
2009. jún. 30. 19:19
 4/22 A kérdező kommentje:
nem tudom, lehetséges, igazándiból én nem ismerem őket.(tulajt) Amit küldtél linket hasonlít rá, leírásom alapján is, lehet hogy ez a fajta az, csak valami bibije van a kutyának.
2009. jún. 30. 19:23
 5/22 A kérdező kommentje:
amit írtam az az elsőnek akart szólni
2009. jún. 30. 19:24
 6/22 A kérdező kommentje:
19:19-es, hát ha havanese, akkor szegénykét nagyon sajnálom, nem kéne megfosztani a szép bundájától :( Pedig olyan kis aranyos, és szerintem havanese formájában is ugyanolyan kis helyes lenne.
2009. jún. 30. 19:27
 7/22 anonim ***** válasza:
Egyetértek. Sosem értettem hogy miért kell egy hosszú szőrű kutyafajtát kopaszra nyírni. Nekem 2 hosszú szőrben tartott havanesem van.
2009. jún. 30. 19:37
 8/22 A kérdező kommentje:

:) biztos aranyosak lehetnek.

Sajnos ma már egyre többen lenyíratják, mert hát ez a "divat"... Már régen rossz ha emiatt van valakinek kutyája. :(

2009. jún. 30. 19:45
 9/22 anonim ***** válasza:
SZerintem is havanese volt. Nekem is havanesem van, sajnos egy ideig elutazás miatt nem tudtuk fésülni, és mire hazaértünk, csomósan kaptuk vissza a barátoktól :( Szegénykét majdnem teljesen kopaszra kellett nyírni. :(
2009. jún. 30. 19:47
 10/22 anonim ***** válasza:

Igen, tündériek:)

Bizony ez a divat, mert ha hosszú a kutya szőre akkor nem lehet öltöztetni, de azért a fején meghagyják sokszor a szőrt hogy gumit lehessen bele rakni. No comment.

Mostanában egyre többet hallom, hogy hát azért nyíratjuk meg a havaneseünket, mert rövid szőrrel cukibb. Cukibb??? Hát nem tudom, szerintem nem lesz ettől cukibb, sőt, mellesleg a kutya érdekeit is nézni kéne, na de mindegy. Ameddig az emberek kabátdísznek használják a kistetsű kutyákat, addig nem lehet ezen változtatni.

2009. jún. 30. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!