Hol tudnék megtanulni kutyát képezni/idomítani?
na szerinted hova? valszeg kutyaiskolába nem?
amúgy Magyarországon azt hiszem 2 tenyészet van... és ott világosan leírják, hogy hogyha azt látják rajtad, hogy nem értesz megfelelően a fajtához, nem fogsz kutyát kapni tőlük.
Én a helyedben először valami könnyebb kutyát vennék magamhoz, akivel kitapasztalom a kezdők hibáit, mert mindenki hibázik, csak nem mindegy, hogy mondjuk ez annyiban nyilvánul meg, hogy nem fogad szót, vagy abban, hogy letépi az ember fél karját. (sarkallatos direkt a példa)
Amikor már megvan a gyakorlatod abban, hogy miként kell bánni, és viselkedni egy kutyával, magyarán lesz tapasztalatod, akkor vállalj be egy ilyen erőteljes fajtát. Ha ekkora területetek, helyetek van, akkor simán elfér benne két kutya.
És persze mindenképp egy jó kutyasuli is szükséges, hogy az ember megtanulja a kutyák nyelvezetét.
Ha még nem volt kutyád, akkor erősen ellenezném ezt a fajtát. Ezekhez a kutyákhoz kell a tapasztalat, az erős kéz, a magabiztosság. Első kutyának nagyon nem ajánlott.
Amúgy kutyaiskolába kell beiratkoznotok, azonnal, kölyökkorában el kell már kezdened a szocializálását, tanítását az első pillanattól kezdve.
Én sem ajánlom első "kutyának" ezt a félfarkas fajtát.
Kiképző vagyok, volt szerencsém egy ilyen kutyához, és én sem ajánlom neked ezt a kutyát.
Elég egyetlen dolgot rosszul csinálj, elég kétszer rosszul csináld, és borzalmas végkimenetele lehet/lesz a továbbiakban. Arról nem beszélve, hogy ha esetleg egyszer lebetegszel, a kutya ki fogja használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!