2 felnőtt nőstény kutya mellé egy kan boxer?
1 moszkvai őrkutya és egy bichon havanese mellé veszünk egy boxert, mert a párommal mindkettőnknek tetszik és ne a két véglet legyen otthon, jöjjön egy középtermetű ebke is... :)
A dilemma az, hogy kan vagy nőstény? Kant foglalóztunk le, mert a kanok boxerben sokkal jobban tetszenek küllemre és játékosak is, valamint azt gondoltuk az ellenkező nemű kutyával könnyebben kijöhet a moszi, mert a nőténnyel nagyobb lenne a rivalizálás, főleg, ha tüzelnek. A boxost ivartalaníttatnánk is, ha úgy jobb lenne a dolog, csak az elhízásától félek egyedül, mondjuk hetente több napot futok, a boxer lesz jövőre az edzőtársam. :)
Mit gondoltok erről tapasztalt kutyatartók?
Ha a kan ivartalaníttatva lesz, akkor nem lesz gond, jó választás a boxer.
Arra viszont számoljatok, hogy hiperaktív, borzalmasan nagy mozgásigényű kutyáról van szó. Az én szuka boxeremmel (1 éves) egy 5-6 órás túra után hazamegyünk, és 1-2 óra szunyókálás után ugyanolyan aktív, mintha semmi se történ volna.
Ha nem akarjátok, hogy a lakást/kertet tönkre tegye, számoljatok rá, hogy naponta 2-3 órát legalább mozgatni és agyilag fárasztani kell majd, mert nagyon bírja mindkettőt.. :D
Ha a kutyák pedig jól szocializáltak, és megfelelő a sorrend köztetek, akkor a szukával sincs gond, és azt jelentősen könnyebb kézben tartani, mint a kant. :)
Ja 1. vagyok. Az elhízástól ne félj! Ha normális, minőségi táppal etetsz, és követed az etetési útmutatót, és azon felül nincs agyontömve a kutya még mással is, akkor nem fog elhízni, ahogy az én szukám sem hízott el. :)
A mai kutyák nem azért híznak el mert ivartalanítva lettek, hanem mert a gazdáik úgy tömik őket, mint a libák, mivel a kutya kuncsorog örökké, hiába nem éhes, dolgozik az ösztön.. :)
Köszi a segítő választ! :)
Nekem is nagyon tetszik ez a fajta. De ez a kan vagy szuka örök dilemma, eddig csak nőstény kutyáink voltak. A moszi azért lett szuka, mert nem akart párom egy túl domináns, nehezebben kezelhető kant, jó ötlet volt elsőre...
Viszont a boxer talán nem olyan "durva" kanban sem, főleg, hogy nem 1. kutya... Ezzel még most sem vagyok tisztában, hogy jó döntés lesz-e! :S
Jah, és még le is fog mindent pisilni a kertben... Erre eddig nem is gondoltam. :) Ejjj...
Nagyon nagy telkünk, kertünk van itthon, majdnem egy hektár és elég aktív életet is élek, szóval jól jönne egy társ ebben, a két mostani fajta közül erre egyik sem alkalmas, sajnos.
Milyen táppal eteted a boxered? Mi Royal-al, Dog Chowal a nagyot, Acanával a picit...
Kanban is fogtok találni olyan egyedet, aki egyáltalán nem domináns, az én bullmacim is ilyen, nekem is kanom van :)
Ami a pisilést illeti, ha ivarérés előtt ivartalaníttatjátok, tehát azelőtt, mielőtt emelné a lábát, később sem fogja emelni, így jóval kevesebb kellemetlenség lesz :)
Megnyugtattatok! :) Nem szeretnék hátrányt abból, h korán ivartalaníttatjuk, de azért nem szeretném azt sem, hogy 10 évi ne lehessen növény az udvaron...
Az alomban nem a legnagyobb termetű kant választottuk, közel sem a legnagyobb, talán nem is lesz túl domináns, persze ez 1-2 hetes kutyáról ránézésre nem derülhet ki, de valami alapján meg mégis csak kell választani... :)
A rangsor itthon tökéleseten rendben van, a moszkvai is egy nagyon jól kezelhető, szófogadó, kedves állat, tudja, hogy ki a főnök, gondolom ezek után már nem lehet nagy gondunk. Remélem nem tévedek! :)
Én azt mondom, a dominancia nem a nemétől függ. Az én szuka boxerem iszonyatosan domináns, viszont jól kezelhető kutya, mivel értek hozzá, sokadik kutyus (nem első boxer).
A kan is lehet domináns, vagy kevésbé domináns, viszont mindenképp nehezen kezelhető kutyáról van szó, mivel örökké próbálkozni fog, hogy szabályt szeghessen - szórakozásból, ilyen a fajta, nagy mókamesterek. :)
Viszont ha a másik két kutyával nincs gond, nem hiszem, hogy ennek ellenére a boxerrel gondotok lenne, főleg ha tényleg ilyen sokat fogtok vele foglalkozni... :)
Viszont ha ivarérrés előtt lesz ivartalanítva a kan, arra figyeljetek oda, hogy meg fog nyúlni, viszont a kanos, zömökös jellegét elveszítheti (nem feltétlenül történik meg, erre kicsi az esély, de előfordulhat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!