Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak addig míg nem...

Mit csináljak addig míg nem tudom beoltatni a kutyámat?

Figyelt kérdés
Férges a 2hónapos kiskutyám és csak fizetés után tudom beoltatni illetve állatorvoshoz vinni. Pár napja is volt de akkor a székletébe, de olvastam hogy fokhagymával lehet késleltetni azaz szüneteltetni vagy valami ilyesmi.El is múlt a mai napig. Ma hányt és abban volt biztos az volt mert láttam ahogy hányás közben mozog. Mitől lehet?Esetleg étel? Tegnap töltött káposztából adtam neki oda a tölteléket (darált hús,rízs + az ízesítések benne). Áztatott tápot evett még. Lehet hogy írás alapján annyira nem átérezhető, de nagyon aggódok érte és szeretnék segíteni rajta... 1 hetet még kibír oltás nélkül? vagy lehet addig házilag valahogyan kezelni? Segítsetek légyszi... Köszönöm!!!!!!!!!!!!
2012. máj. 30. 10:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

10 kilóra kell egy tabletta

gondolom egy 2 hónapos kölyökkutya súlya messze nincs 10 kiló

negyed, fél tabletta súlytól függöen elég neki

2012. máj. 30. 11:46
 12/17 A kérdező kommentje:
Voltam vele délután orvosnál,kapott pasztát és tablettát. Főtt ételt is adhatok neki nyugodtan azt mondta a doki... De azért köszönöm a segítséget :)
2012. máj. 30. 23:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Neki főttet ... nem fűszeres, zsíros káposztát.

A só kínyirja a veséjét, a fűszerek meg a gyomrát.

2012. máj. 31. 07:08
 14/17 A kérdező kommentje:
ő azt mondta lehet azt amit mi eszünk, megkérdeztem mindent elhiheted...
2012. máj. 31. 12:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Lehet adni azt, amit Ti esztek. Csakhogy a kutya az kutya és nem ember. Ha a ti ételeitekből adtok neki állandóan, egyenes az út az elhízáshoz. Plusz egy kölyökkutyának megfelelő vitaminokra, ásványi anyagokra van szüksége, amíg felnőtt lesz.Üdv a dokidnak.
2012. máj. 31. 14:08
 16/17 anonim ***** válasza:

Akkor leírom amit egy hozzáértő írt mi a tiltólista:

Só: chips, sós rágcsák adása fokozott szomjúságot ill. vizelési ingert okozhat, hosszabb távon pedig a túl sok sófogyasztás hányást, hasmenést, depressziót, görcsöket, lázat, akár halált is okozhat.

Nyers hal és hús: baktériumok melegágya lehet, ételmérgezést okozhat, sok féle hal nyersen (pl. lazac, pisztráng) olyan parazitákat tartalmaz, amik 2 napon belül halált is okozhatnak. Első tünetek: láz, hányás.

Nyers tojás: salmonella és E.coli baktérium veszélyforrás, mérgezést okozhat, valamint bőrproblémákat, huzamosabb idő után pedig a kutya szőrére is kedvezőtlen hatással lehet.

Nyesedékhús- és csontok:

A kisebb csontok lenyelve fulladást okozhatnak, szétforgácsolódhatnak a kutya belében, valamint akadályt képezhetnek az emésztőrendszerben.

Csokoládé: mindegyik féle csoki (főleg az étcsoki) theobromine-t tartalmaz, ami toxikus a kutyákra nézve. Egy nyalintás is hasmenést, hányást, erős szomjúságot okozhat, sőt görcsöket, szívdobogást, esetleg halált is.

Tejtermékek: emésztési gondokat, hasmenést, (általában viszketéssel járó) ételallergiát okozhatnak.

Alkohol: a májat károsítja, csak úgy, mint az embereknél, de mivel kisebb egy kutya mája, jóval mérgezőbb. Hányást, hasmenést, koordinációs gondokat, nehéz légzést, kómát, akár halált is okozhat. Minél kisebb testű a kutya, annál veszélyesebb.

Hagymafélék, fokhagyma: bármilyen formában károsak, károsítják a kutyák vörösvérsejtjeit, vérszegénységet okozva, melynek tünetei: hányás, gyengeség, ételundor, unottság, nehéz légzés.

Keletlen élesztős tészta: megdagad, megkel a kutyák gyomrában, rosszullétet, fájdalmakat okozva, sőt, mivel alkoholt is termel, alkoholmérgezéshez vezethet.

Gyógyszerek: a kisgyermekekhez hasonlóan minden gyógyszert tartsunk elzárva kedvencünk elől, hiszen már egy kisebb adag pirula lenyelése is halálhoz vezethet.

További tiltólistások: avokádó, makadámdió, koffeines italok, szőlő, mazsola, cukorkák, rágók, szilva, barack...

2012. máj. 31. 14:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Persze érthető... Mellette attól még én adok neki vitamint... Napi egyszer adok neki a mi ételünkből attól nem lesz baja...... Meg fog kapni mindent...
2012. jún. 1. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!