Ti melyik kutyust választanátok?
Egy 1,5-2 kg os at ami t-cup shih tzu
Vagy 4-5kg os shih tzu ?? :)
Nagyon kicsi kutyust szeretnek és most nemtudok dönteni :( attól felek , hogy a 1,5-2 kg az mar nagyon pici lenne
Előre is köszi a segítséget :)
Pluskutya? Vicces ,, hidd el nem azért akarok kutyát mert , hogy pici . Attól , hogy oda vagyok a pici kutyusokert lehetek meg felelősség teljes.. Ugyan úgy ha valaki a nagy kutyát szereti ..
Csak tudod a másik , én panelban lakom és egy ilyen pici kutya egész jól elvan a lakásban (!!persze napi 4-3 szer viszem sétálni!!) és en alatkinzasnak tartom a nagytestű kutyát egy panelban..
Nem fogom öltöztetni
Stb mint a filmekben meg a sok hülye liba.. Én egy kedves kis háziállatok szeretnek .. Jah nem beszélve arról , hogy mar van tapasztalatom kutyákkal !! Kutyákra vigyáztam míg a gazdik utaztak stb és nem is kis ideje várok egyre :( mert anya mindig azt mondta , hogy nemsokára kerteshazba költözünk és akkor lehet . De nem jött össze és most mondta , hogy najo ha mar ennyit vártam rá akkor jöhet egy új család tag..
Szóval attól , hogy kicsit szeretnék meg nem kell lehurogni.. Imádom az ilyen embereket de míg észt osztasz győződj meg , hogy te tökéletes vagy e..
1. Komment -- viszem sétálni 3-4 szer
Állatkínzás
Hibája vitás apa telefonján tudom a netet használni de rossz vele írni :D
A hozzáállásodból és a "szájalásodból" és nem mellesleg a személyeskedésedből is látszik, mennyire felelőtlen vagy.
Egy kistestű kutyát épp úgy kínzás panelban tartani, mint egy nagytestűt, ha nincs lemozgatva megfelelően, és nincs kiengedve a sok ösztönenergiája kézben tartva. (Ha erről más a véleményed, és szerinted kínzás egy nagytestű kutya panelba, nagyon érthetsz a felelős kutyatartáshoz.)
Aki felelősségteljes, az nem itt, hanem tenyésztőnél, vagy kutyakiképzőnél - tehát biztos forrásból kérdez az ilyesminek utána, és nem itt...
A felelősség nem ott kezdődik, hogy neked a kistestű kutya tetszik, és napi 3-4x elviszed sétálni... Még jó hogy...
Egyébként meg semmi baj a kistestűekkel, nem tudom miből gondolod, hogy bajom van velük...
Egyébként az én házam tájáról: 2 kutyám van. Mindkettővel naponta 3-4 órát sétálunk külterületen (póráz nélkül), le vannak mozgatva. Mindemellett mindkettővel hetente többször járok flyballra, frizbizni és őrző-védőre is, az egyik legjobb, minőségi táppal (Taste of the Wild) vannak etetve, az orvosi ellátásaikat rendszeresen megkapják, 200.000,- Ft van félretéve az esetleges lebetegedésük esetére, vagy ha valami történik velük, legyen hova nyúlni, kutyaiskolába járunk, mindkét kutyámnak HPO2-es vizsgája van, és a 3-asra gyúrunk, stb.
Biztosítod a leendő kutyádnak mindezeket maradéktalanul, amit én a sajátjaimnak (természetesen rá szabva, kétlem, hogy alkalmas lenne a tied őrzőre, viszont helyette pl. agilityzhettek, vagy ilyesmi)?
Akkor ki is a felelősségteljes? ;)
Az orvosi ellátást megkapja , sétálast is, de azért az , hogy ilyen mindenféle kiképző ízébe viszed a kutyád , az a Te dolgod és nem kell mindenkinek elvinni oda a kutyusat mivel lehet , hogy el tudok tartani egy kutyust , plusz orvosi ellátás . De ez valami olyan extra dolog amit van aki nem tud fedezni ami Koránt sem azt jelenti, hogy nem tud eltartani egy kutyust..
És igen is mindent megfogok
Tea cup méretű kutya nincs!
De ha úgy nézed mindegyik fajta az, mert ha megszületik szinte mindegyik belefér egy teáscsészébe.
Mielőtt kutyát akarsz venni nézz utána a fajta standard-nek
Adni neki ami szükséges ..
Mindegy befejeztem , nem fogok itt vitazgatni elegem van az ilyen nagyképű emberekből mert ha nem viszem el a kutyust 26 fele kutya iskolába akkor én mar rossz ember/gazdi vagyok.. :/
Menjek el egy tenyésztőhoz .. Oké majd elmegyek köszi a tanacsod, de mondjuk nem is tudom , hogy miért is találtak ki ezt az oldalt .. Jah megvan ha van kérdésem itt is feltehetem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!