Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Magyar vizsla vagy border collie?

Magyar vizsla vagy border collie?

Figyelt kérdés
Mindkét fajtára elegendő mozgást, helyet időt tudnánk szánni. Esetleg mindkettő?
2012. máj. 27. 17:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Vizsla! Nekem is van egy, már 5 éves. Igaz, hogy kell hozzá egy kis türelem de megéri. Nagyon imádnivaló és hűséges kutya. Néha vicces is tud lenni :)
2012. máj. 27. 18:52
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Imádom mindkettőt. Nekem borderem van.

A border nyugodtabb?? :O Ezt még nyugtatóval sem lehetne lenyugtatni. Mikor ivartalanították, az altató nem volt elég, pedig a súlyának megfelelőt kapott.

A magyar vizslának nem kell annyit bajlódni a szőrével, plusz ha sétáltatod, senki nem keveri össze más fajtával.

És MAGYAR :) A border angol, sokszor összekeverik a skót juhásszal, de úgy szeretem mondani, hogy a "világ legokosabb kutyái", és néha megkérdezik, tudja-e, menni 2x2, akkor megtudja "mondani". :)

A vizslához szerintem mondjuk több türelem kell, de mindkettő gyönyörű kutya.

2012. máj. 27. 20:03
 13/20 anonim ***** válasza:

szerintem a 2. egyáltalán nem bántónak szánta, amit írt.

nagyon jót nevettem rajta :D

az én kutyám félig vizsla, félig labrador, ő is kicsit kelekótya, de rendkívül intelligens. minden reggel megcsodálja magát a tükörben, és szinte kitalálja a gondolataimat.

border collie-hoz még nem volt szerencsém

2012. máj. 28. 06:41
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Nos én csupán azt mondam (1. válaszolóként), hogy a collie nyugodtABB, mint a vizsla. Egy vizslát képtelenség túlszárnyalni, ahhoz már drog kell. És a kutya energiaszintje fontos szempont a választásnál, de az tény, hogy mindkét kutyáé magas.
2012. máj. 28. 17:00
 15/20 anonim ***** válasza:
Mi meg csak azt mondtuk, hogy a border nem nyugodtabb (meg még jó pár másik fajta). :) Nem tudom hányat ismersz az említett fajtából, de legalább olyan izgága mint a vizsla, de inkább jobban. És ezerszer munkamániásabb. És ezt nem azért mondom mert elfogult vagyok, nem szeretem a bordert, de ez az igazság.
2012. máj. 28. 17:21
 16/20 anonim ***** válasza:
50%
Engem se a magyar vizsla, se a border collie természete nem ragadott meg, sose lenne ilyen kutyám. Ezért ha választani kéne, külső alapján tenném, tehát border collie.
2012. máj. 29. 15:29
 17/20 anonim válasza:
MAGYAR VIZSLA ha van ra idod..ha nincsakkor ne vegyel semmiet...minden kutyahoz ido kell..nekem MAGYAR vizslam van es semki nemszerezett meg anyi oromet az eletemben mint o...
2012. jún. 3. 21:52
 18/20 anonim válasza:

Az én részemről: mindkettő!!!

Persze ez leginkább csak álomvilág, mivel mind a kettő nagyon nagyon NAGYON sok figyelmet igényel. A border collie egy kicsivel fogékonyabb, ütemesebben lehet tanítani, persze ez nem azt jelenti, hogy a vizsla hülye, sőt...

Ha van kutyára allergiás családtagod, akkor egyértelműen vizsla, mivel nincs az a jellegzetes kutya szaga, a szőre rövid, míg a border collie szőrét azért nem piskóta rendben tartani.

Két ilyen szerintem remek kutya közül csak úgy választhatsz, melyik a te stílusod: a border collie terel, a vizsla vadászik

Sok sikert:)

2012. júl. 13. 15:21
 19/20 anonim ***** válasza:
MAGYAR VIZSLA nem azért mert nekem is azom van ,csak jót akarod neked.Mi is e két fajta között gondolkodtunk de életem legjobb döntése Bodza volt a magyar vizslám.Nagyon okos 6 hónapos és ezeket a trükköket tudja:integet,tetszhalott,hempereg,meghajol,pörög,forog,sznalom,nyolcas,szégyeld magad,stb .már az alapfokú vizsgát is tudja. A kutya suliba sok a border collie és már unalmas nyomják nagyon a fajtát.......és mi magyarok vagyunk tehát... Csak azért regisztáltam hogy leírjam neked mit válasz. amúgy olvas utána a klikkeres tanításnak ha kutyád lesz.Halgas rám bolondos de imádni való fajta,napi egyórás séta és foglalkozás és a legjobb barátod lesz.most is itt vakszik a lábamnál. Na nem untatlak de szivesen segítek a tanítási módszerekben (privátban) akkor is ha a bordert választod :)
2012. nov. 3. 21:02
 20/20 anonim ***** válasza:

*nem vakszik hanem alszik(elirtam) amúgy mindkettő is jó csak nem egyszerre 1-2 év különbség,és azért jobb a magyar vizsla elösször mert ő nála még van időd rontani,de a border mindent megtanul még a kezdeti rontásokat is,ezért szerintem magyar vizsla azután rá két évre egy border collie,

ezt egy kutyamániás írja,amúgy mindkettő jó agilitys kutya

2012. nov. 3. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!