Magyar vizsla vagy border collie?
Imádom mindkettőt. Nekem borderem van.
A border nyugodtabb?? :O Ezt még nyugtatóval sem lehetne lenyugtatni. Mikor ivartalanították, az altató nem volt elég, pedig a súlyának megfelelőt kapott.
A magyar vizslának nem kell annyit bajlódni a szőrével, plusz ha sétáltatod, senki nem keveri össze más fajtával.
És MAGYAR :) A border angol, sokszor összekeverik a skót juhásszal, de úgy szeretem mondani, hogy a "világ legokosabb kutyái", és néha megkérdezik, tudja-e, menni 2x2, akkor megtudja "mondani". :)
A vizslához szerintem mondjuk több türelem kell, de mindkettő gyönyörű kutya.
szerintem a 2. egyáltalán nem bántónak szánta, amit írt.
nagyon jót nevettem rajta :D
az én kutyám félig vizsla, félig labrador, ő is kicsit kelekótya, de rendkívül intelligens. minden reggel megcsodálja magát a tükörben, és szinte kitalálja a gondolataimat.
border collie-hoz még nem volt szerencsém
Az én részemről: mindkettő!!!
Persze ez leginkább csak álomvilág, mivel mind a kettő nagyon nagyon NAGYON sok figyelmet igényel. A border collie egy kicsivel fogékonyabb, ütemesebben lehet tanítani, persze ez nem azt jelenti, hogy a vizsla hülye, sőt...
Ha van kutyára allergiás családtagod, akkor egyértelműen vizsla, mivel nincs az a jellegzetes kutya szaga, a szőre rövid, míg a border collie szőrét azért nem piskóta rendben tartani.
Két ilyen szerintem remek kutya közül csak úgy választhatsz, melyik a te stílusod: a border collie terel, a vizsla vadászik
Sok sikert:)
*nem vakszik hanem alszik(elirtam) amúgy mindkettő is jó csak nem egyszerre 1-2 év különbség,és azért jobb a magyar vizsla elösször mert ő nála még van időd rontani,de a border mindent megtanul még a kezdeti rontásokat is,ezért szerintem magyar vizsla azután rá két évre egy border collie,
ezt egy kutyamániás írja,amúgy mindkettő jó agilitys kutya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!