Melyik kutyára jellemzőek ezek a tulajdonságok?
Sziasztok!
16 éves leszek télen.
szeretnék egy nagy kutyát,nagy portára házőrzőnek kisebb kutyák pontosabban 2 puli mellé.
Rendszeresen sétáltatnám,suliba is szeretném vinni,gondoznám,sokat játszanék vele esetleg futnék is vele.
Szeretném ha őrizné a házat,fegyelmezhető lenne,nem lenne olyan nehezen kezelhető mint pl kau vagy kuvasz.
Én ezekre a fajtákra gondoltam:
főleg német juhász (ebből kan) vagy Tibeti masztiff (szuka) mert ugye az nagyobb darab kutya és abból szuka is van 50 kg körül,meg Tibeti masztiff kannal nem bírnék el szerintem még 16 évesen.
De tetszik még óriás schnauzer is.
Tibeti masztiffnak nagyon kemény vezető kell? mert azt ahogy olvastam elég jóindulatú kutya, olyan vezetés kell neki mint egy kaunak vagy mint egy leonberginek? azért nem mindegy,köszönöm.
egzotikus?
A tibeti masztiff egzotikus fajta?
értem,köszi
erdéliy kopó meg lengyel kopó azok házat is őriznek?
"A tibeti masztiff egzotikus fajta?"
Igen, ráadásul a pulik mellé nem is való, olyan kutyát keress amit össze tudsz szoktatni a jelenlegi kutyáiddal, masztiff nem ajánlott. Kopókat, agarakat, juhászkutyát nyugodtan beviheted a pulik mellé.
"erdéliy kopó meg lengyel kopó azok házat is őriznek?"
Kopókból vállik a legjobb házőrző, ezt hidd el nekem, csak nem való átlag állatartó kezébe. Túl makacs hozzá.
A bullmasztiff nem tetszik? A szuka 40–50 kg-ra nő meg. Tőld is függ, hogyan tudnád nevelni, mert kell hozzá tekintély, de azért nem káj.
Vagy hosszabb szőrű kellene?
16 évesen tibeti masztiff? Nem gondolnám...
A puli is tökéletesen örzi a házat,sőt egy puli is. Azokkal foglalkozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!