Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámat egyszerűen nem...

A kutyámat egyszerűen nem tudom kivinni a házból. Tippek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Beengedjük, és miután pár óra múlva ki kéne mennie valami miatt, egyszerűen nem hajlandó. Lefekszik az ajtó elé, és nem moccan. Próbáltuk kajával, hogy mi is kimegyünk, csalogatni, de aztán már seprűvel bökdöstük a hátsóját... Golden retriever kan, szóval nem könnyű csak úgy tologatni. Van amikor a két elülső könyökét megfogom, és csúsztatom előre a padlón, de hát az ajtónál küszöb van, ott mit csináljak? Aztán amikor feladjuk, ő visszamegy a nappaliba, és ezáltal csak erősítjük, ha kitartóan fekszik bent maradhat... Volt már olyan hogy elég sok ideje bent volt, még pisiszünetre se tudom kivinni, és bepisilt... Ez már nem állapot. Hogyan tudnám rávenni, hogy menjen ki? Utána tőlem akár vissza is jöhet, szóval nem azt tanulja, hogy ha kimegy, akkor nem jöhet be többet...Én már mindent megcsinálnék, csak ne legyen mindig ez a hercehurca...
2012. máj. 24. 13:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
52%

4 éves és most kezdte el? Nincs kinn valami amitől fél?

Másik kutya, mennydörgés vihar? Nem derül ki hova küldenétek ki, saját vagy közös kert, vidéken nagy szabad terület.

Vagy forditva benn van valami változás amit figyelemmel szeretne tartani, új családtag, kisbaba, kiscica pédául.

Esetleg beteg, akkor ösztönösen elbújnak. Eszik rendesen?

2012. máj. 24. 13:36
 12/27 anonim ***** válasza:
93%

Legyél magabiztos és hiteles a számára. Ő egy perc alatt felfogja, ha rimánkodsz, kétségbe esel. A legjobb valóban az lenne, ha szimplán a tekintélyeddel, hanggal, fellépéssel, testjelekkel ki tudnád küldeni, de ha nem megy, akár rakj rá hámot és pórázzal húzd ki. Ha egyszer elkezdted, ne hagyd félbe, mert azzal tényleg csak erősíted benne, hogyha elég kitartó, bent maradhat. És egyben csak egyre több 'lúzer helyzetbe' kerülsz. Bocsánat a kifejezésért, de eléggé hülyére vesz téged. Ne hagyd!

Ha sikerült és kiment dicsérj rá, erősítsd meg. Ha csak büntetés van és szidás, de utána nincs kioldás, a kutyában nőni fog a feszültség és előbb-utóbb kitörhet rajta valamilyen formában.

Ajánlanám, hogy pár hétig, miután kiküldted, te is menj ki és maradj vele, míg vissza nem mehet a házba.

2012. máj. 24. 13:38
 13/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Semmi új dolog nincs, a mi saját kertünkbe menne ki. Most elég kétes az időjárás, van amikor csepereg az eső, de vihar nincs, pedig azt tényleg nem szereti annyira. Lehet előre érzi? Tényleg elég sokat fekszik most benn (most is benn van...), csak ritkán megy át egyik szobából a másikba, ami amúgy szokása. Átnézem majd kullancsügyileg, de a cseppeinek elvileg még hatniuk kellene. Étvágya van, most adtam neki egy kis darab párizsit, megette. Ínye is okés
2012. máj. 24. 13:49
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

Egyszerűen kösd rá a pórázt, és húzd ki ha kell erőszakkal is majd csukd be az ajtót elötte. Kicsit várj, és hívd magadhoz és ha odamegy dicsérd meg.

Ezután forduljatok meg, hogy te legyél az ajtó előtt, és nyisd ki, de ha elindulna befele ismét csukd be és indulj el feléje. Meg kell várnod, míg ő fog arrébb menni, ezzel megadó állapotba kerül.

Sokat gyakorold vele,de ha nem vagy kitartó akkor ne engedd be többet a házba.

2012. máj. 24. 13:56
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
egy nagyobb kutya amugy sem házba való.
2012. máj. 24. 13:57
 16/27 anonim ***** válasza:
28%

Ja, persze, mert az sokkal jobb, ha a kutya ki van csukva a kertbe teljesen egyedül. Ez egy falkaállat, ki merem jelenteni, hogy ha egy ilyen erős kommunikációjú állatot kizárnak a kertbe, az már bőven elég a felelőtlen állattartáshoz. A napi 2-3 óra aktív foglalkozás semmi neki!

Bocsánat az OFF-ért!

2012. máj. 24. 14:03
 17/27 anonim ***** válasza:

14 es, 15 ös válaszolóra ne hallgass... Nálunk minden kutya bent alszik este, németjuhász, foxi, border collie....

Erőszak nem vezet semmire. Póráz nem jó választás!! És soha nem szabad feladni!

Előöszőr szerintem vizsgáltasd ki a kutyát, lehet, hogy beteg.

2012. máj. 24. 14:05
 18/27 anonim ***** válasza:
45%

Nyugodjá már le. Annyira felhúzzátok a dolgok az állattartás fogalmával hogy az már kész röhej!!

Nem azt írtam le ész gyerek, hogy rakja ki a kertbe ÉS mint egy darab szart ne törődjön vele, csak azt írtam le, hogy a HÁZBA NEM VALÓ!! Külömbség van azért a kettő között.

Nekem is van kaukázusi kutyám, futok vele naponta 3x, etetem itatom, orvosi ellátásban részesül ha beteg, oltásai rendben vannak, foglalkozom vele, de azért mert nem engedem be a házba, miért lennék felelőtlen állattartó?

Nem kínzom, nem éheztetem bakker. S azért nálam ott kezdődik egy felelőtlen állat tartás, hogy nem foglalkoznak vele, elhanyagolják az etetését, nincsen naponta 2x friss hideg víz elé téve és stb.

Javíts ki ha ez neked nem megfelelő az állatnak. Mert azért hiába falka tagjává válik mióta az ember magához veszi, vannak bizonyos szabályok amik az én területem, és vannak bizonyos helyek, tárgyak ami csak az övé. Tiszteletben tart engem, hogy ami az enyém nem foglalja el, és nem megy oda, és ezáltal én is tiszteletben tartom a számára fontos dolgokat.

2012. máj. 24. 14:07
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

A megfelelő állattartásba az is beletartozik, hogy kielégíted az ösztönenergiáit, a szellemi és fizikai igényeit. Sétálsz a kutyával naponta háromszor és eteted. Ez max. akkor is csak 5 óra. A nap többi 19 órájában egyedül van kint a kertben egy olyan állat, ami talán a legnagyobb kommunikációs képességgel bír. Nincs még egy olyan faj, ami oroszlánokat, tigriseket, medvéket képes felnevelni, kommunikálni tud a macskákkal, birkákkal, lovakkal, akár csirkékkel, bármilyen állattal, amihez szocializálják és még nagyszerűbb, hogy az emberrel is. Egy olyan fajról van szó, aminek eredendően létfenntartó szükséglete, hogy társaságban legyen és -biztos kitalálod- hogy kommunikáljon! Ha azt vesszük, a farkasok, de még a kutyák is falkában csak ennek a képességnek a birtokában tudnak olyan eredményesek lenni.

Nem kell a kutyával olyan sokat aktívan foglalkozni, elég neki naponta akár 4-5 óra is, de ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen teljesen, kell neki az ember társasága a nap nagy részében. Ha valaki komoly munkát vár el a kutyától, máshogy nem is érheti el, csak állandó kontaktussal. Persze, sokan csak kerti dísznek vagy házőrzőnek tartanak kutyát, őket ezek nem izgatják, tudom.

És nem azt mondom, hogy minden kaut, KÁJ-t, moszkvai őrkutyát vagy kuvaszt és hasonló pásztorkutyát lakásban vagy panelban kell tartani, az rég rossz nekik, de attól még a napi pár óránál jóval több időre van szükségük az emberekkel vagy fajtársakkal való érintkezésre.

2012. máj. 24. 14:23
 20/27 anonim ***** válasza:

"Nem kell a kutyával olyan sokat aktívan foglalkozni, elég neki naponta akár 4-5 óra is, de ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen teljesen, kell neki az ember társasága a nap nagy részében. Ha valaki komoly munkát vár el a kutyától, máshogy nem is érheti el, csak állandó kontaktussal."

Nem értem ezt mire alapozod.Nem látok sok különbséget a munkájukban és gazdájukkal való kapcsolatukban a kertben tartott és a lakásban tartott kutyák között.

Nekem is kertben tartott kutyáim vannak, de mivel megfelelően foglalkozok velük kiegyensúlyozottak.

2012. máj. 24. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!