4 hónapos kiskutya kölyök sem klikerre, sem kajára nem akar csinálni semmit?
Akkor csak ejnyebejnyézz neki finoman, ne szidd jobban, mint amennyire feltétlenül szükséges, és próbáld meg nem haraggal, csak tanító szándékkal tenni mindezt. Ha mindig érzelemmentesen, vagy ha működik nála, akkor kedvesen szidod, szóval nem vagy rá mérges, csak korrigálod, akkor rájön egy idő után, hogy nem kell félni tőled. Az én kutyám fiatalkorában egy kisebb pofontól is úgy megrettent, hogy három hétig rá se mert nézni a gondozójára, de ma már nem okoz neki lelki törést semmiféle büntetés. Meg kellett tanulnia, hogy többé senki nem fogja őt utálni, ha hibázik, csak megtanítjuk a helyes viselkedésre. A nagyon érzékeny kutyák gyakran nehezen viselik, ha mérgesek rájuk, őket komolyan lehet bántani egy rondán nézéssel is, ha mögötte indulatok vannak. Ezt kell neked elkerülni, amennyire csak lehet.
És még egyszer, adj neki időt, annyit, amennyi kell. Nem tudhatod, mi minden okozott neki törést, amin túl kell lépnie. Érd el, hogy bízzon benned eléggé ahhoz, hogy aztán majd elfogadja az irányításodat.
A kicsivel nem csináltam semmi ilyet, ne forgasd ki a szavaim, csak azt írtam nálam ez a legdurvább leszidás, de a kicsinek nem merek még csak egy nem-et, vagy egy fúj-t mondani sem. Kétszer megtettem, de úgy összezuhant, hogy azóta nem is mertem semmi ilyet csinálni.
Akumi, okés megpróbálom a tanácsodat.
Akkor jó, vele szerintem a későbbiekben se használd ezt a módszert. A kicsivel először tényleg bizalmat kellene kialakítani (sok ölbevétel,nagyon jó, ha el is alszik ott, simogatás, óvatos játék, hagyd, hogy ő közeledjen, és szerintem legyetek kettesben is sokat. jó dolog, ha látja, hogy a másik szeret, de kellenek kettőtöknek is ilyen bensőséges pillanatok)
Ha valamit szeretnél neki tanítani, nagyon sok türelemmel tedd, ne szidd, inkább mutasd meg, mit vársz tőle, és jutalmazd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!