Mi a véleményetek a Bichon Havanese kutyáról?
Kedvenc fajtám ! Nekem is havanese-m van. Szofi két éves.
Szőrét minden nap fésülöm , kéthetente kozmi/fürdés itthon.
Kicsi korában kell ehhez hozzá szoktatni.
Szeret futkározni , de persze nem nagy mozgásigényű kutya.
Nagyon szeretetre méltó. Mindig a középpontban akar lenni.
Társasági kutya , tehát nem szeret egyedül lenni. A miénk is depis lesz ha otthon marad . Játékos kutya , nagyon szeret játszani , szóval ne csodálkozz , ha este felébreszt egy plüss kutyussal a szájában. :)
Nem épp egy kutya-barát fajta , ne csodálkozz ha szocializálni próbálod, de később nem lesz aktív tagja az ugrálós játékoknak. Egyéb info a havanese-ről:
A bichon havanese Kubából származó kicsiny kutya, mindössze 23-27 cm, 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos. A játék lételeme, bármikor kapható egy kirándulásra, vagy agilityre.
Bichon Havanese
FCI IX. fajtacsoport (Társasági kutyák)
A havanese Kubából származó kicsiny kutyácska. Nagysága mindössze 23-27 cm között mozog, súlya 3-5 kg. Szőre hosszú, puha és hullámos. A kiállításra szánt kutyusoknak nem szabad nyírni a szőrét, de ha nem akarunk vele kiállítani, akkor egy jól eltalált rövid fazon is nagyon jól áll neki. A hosszú szőr azonban gyakori és rendszeres fésülést igényel. Rendkívüli kedvességgel és hihetetlen intelligenciával rendelkező kutya.
bichon-havanese-kutyak
Bichon Havanese kutyák
Elvárja, hogy gazdája folyamatosan foglalkozzon vele és imád a középpontban lenni. A játék lételeme, bármikor kapható egy kirándulásra, vagy agilityre, neki az a legfontosabb, hogy gazdája közelében lehessen.
Bichon havanese kutyafajta
Más kutyákkal is nagyszerűen kijönnek, ha többen vannak, akkor igazi bohócok módjára viselkednek. Kedvessége kiválóan alkalmassá teszi, hogy az egyedülálló, idős emberek is nagyszerű társra találjanak benne. Csak olyan embereknek ajánlható a havanese, aki sok időt tud vele foglalkozni, mert erre nagy szüksége van ennek a bájos kis bohócnak.
köszi a válaszotokat! :)
Én fél 8-kor megyek suliba és 1-kor jövök haza... ugyhogy kb. 5 és fél órát lenne egyedül... az nem sok nem? :/ :)
Hát,ugye igen :/
De most hónap végén kapom meg,ugyhogy nem sokáig lesz egyedül,de csak egy darabig,mert jön a nyáriszünet.
Az jó ha nyári szünet körül kapod meg mert hamarabb szobatiszta lesz! A mi kiskutyánk november körül érkezett és nagyon nehezen tudtuk a szobatisztaságra megtanítani..ugye ,hogy már elég hideg volt nem nagyon szerettük kivinni szegényt ..meg ugye a suli :/ ..de most ,hogy már jó idő van nagyon sűrűn le van hordva ..igaz már kicsit elkésve mivel 9-én már 8 hónapos lesz a drágám.
Sok sikert a kutyushoz.
Köszi,sokat segítettél! :)
2-3 hét mulva fogok kapni egy tündérit! Az lesz a neve: Maszat
Én személy szerint nem szeretem őket , csipás pofájuk van , hiperaktivak , kicsi lábtörlők , buták . Egyik ismerősömnek volt 2 is, kint tartották és meg is lett az eredménye , az egyiket megfogta egy veszett macska , a másikat meg elvitte a bagoly mikor sétáltatták. Nem jött hogy elhiggyem XD .
Dr. bubo magvizsgálta . én csak is a nagytestű , szőrős kutyákat szeretem, most is van egy nagy román mioritik juhász kutyám , nagyon jámbor, bárkitől megvéd engem , ő az én személyi testőröm XD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!