Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyek a legjobb családi kutyák?

Melyek a legjobb családi kutyák?

Figyelt kérdés

Kerestem már neten is a választ erre, de több helyen láttam, hogy vizsla áll a 3. helyen a felsorolásban és azzal nem igazán értek egyet. Nem azért, mert nem szeretné a gyerekeket (ezt nem is tudom mennyire igaz), hanem mert egy vadász kutyát nem igazán tudok elképzelni gyerekek mellé. Lehet ez az én hiányosságom, de kíváncsi lennék, hogy ki hogy gondolja.

Egyelőre nincs gyerekünk, de úgy tervezzük, hogy családi házba költözünk és 3 gyerekünk lesz. Eddig úgy gondoltuk, hogy a golden retriever a tökéletes kutya, de olyan sokan írták/mondták, hogy nagyon sokat kell vele foglalkozni (nehéz lemozgatni), hogy elbizonytalanodtam. Ne értsetek félre, most is van egy havanese kutyánk és természetes, hogy egy kutyával foglalkozni kell, de ha NEHÉZ lemozgatni akkor a gyerekek mellett nem tudom, hogy ez mennyire lesz kivitelezhető. Szóval ti milyen fajtát ajánlanátok ilyen körülmények közé?

2012. máj. 22. 10:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Azért van a vizsla a 3. helyen, mert puska alatt vadászó kutya.

Egy beagle vagy egy kotorékeb már nem családi kutyának való.

Egy vizsla viszont azonnal kiszelektálódott, ha nem feküdt a gazda mellett amíg parancsot nem kapott.

Könnyebb ilyen szempontból nevelni őket (bár elképesztő, milyen sok neveletlen vizslát látok...)

2012. máj. 22. 12:15
 12/21 A kérdező kommentje:

Egyértelműen nem hagynám egyedül a gyereket semmilyen kutyával! Remélem sosem leszek ilyen felelőtlen!:S

A vizsla meg lehet azért él nekem is úgy a fejemben, hogy nem való gyerek mellé, mert én csak neveletlen vizslát láttam még eddig.

2012. máj. 22. 12:31
 13/21 anonim ***** válasza:

(mellesleg én goldenből és borderből is rengeteg katasztrófát látok...)

A gazdák azt hiszik, azért mondják rájuk, hogy családi kutya, meg milyen okosak, mert nem kell velük foglalkozni.

ha-ha.

A legtöbbet velük kell foglalkozni!

(meg még sorolhatnék más fajtákat is, de ők most az ultradivatosak...)

Egy francia bulldoggal már szerintem nem olyan nehéz boldogulni... hagyni kell böfögni meg kanapára mászkálni, sétálgatni kicsit vele, meg agyonsimogatni.:)

na jó túlzok, nehogy valaki szó szerint vegye!:):)

2012. máj. 22. 12:51
 14/21 anonim ***** válasza:
Én nyáladzós kutyát nem vennék gyerek mellé családi kutyának, pedig itt elhangzott egy pár ilyen. Ha anyagilag bírod, akkor a leonbergi nagyon jó választás lenne!
2012. máj. 22. 13:11
 15/21 anonim ***** válasza:
Bassethound .Ismerősnek van több is és olyan bamba jámbor kutyák ,bőven elég nekik egy kert ,nem kell nekik nagy mozgás általában csak hevernek és harapni verekedni emberre támadni eszükbe sem jutott soha.
2012. máj. 22. 13:11
 16/21 A kérdező kommentje:

Ezen a nyáladzós dolgon már én is gondolkodtam, hogy nem a legszerencsésebb, bár még sosem volt ilyen kutyám, úgyhogy nem tudom, hogy ez mennyire lehet durva.:)

A leonberginek a megvételénél gondoltál rá, hogy "ha bírom anyagilag" vagy úgy általában? Mert nem tudom milyen árban vannak ezek a kutyák, de addig szép apránként összespórolnánk szerintem, de ha már valami extra költséggel jár ez a fajta az megint más tészta. Bár nem tudom mi lehetne ilyen extra költség, max, hogy többet esznek az átlagnál.:)

Kedves utolsó válaszoló! Meg ne haragudj, mert nem akarom bántani egyik fajtát sem, de nekem a bassethound annyira csúnyácska!:D Párszor találkoztam már ilyennel, de mindig rácsodálkozok, hogy hogy lehet egy kutya ennyire rosszul összerakva!:) Tényleg nem akarok senkit megbántani, mert ettől még lehet nagyon szeretetre méltó kutyus, de nekem túl ijesztő!:)

2012. máj. 22. 14:16
 17/21 A kérdező kommentje:
Még azt akartam megkérdezni Szandi, hogy az oktatónak mi volt a titka, hogy ennyi idő alatt lefárasztott egy bordert?:) Imádom azt a fajtát, de hát gyerek mellé nem a legszerencsésebb sajnos!:( Meg hát az a végtelen energia...:)
2012. máj. 22. 14:19
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát konkrétan a séták nem tudom hogy zajlottak, gondolok arra, hogy több apport tárgy volt vagy ilyesmi. De azt tudom, hogy otthon megkapták a kis logikai játékaikat (neten is lehet kapni, csak méreg drága - legalábbis én ennyit nem adnék érte :)- 20 perc alatt lefáradt az agyuk vele :D Ezek ilyen interaktív játékok.

Nyáladzós témára visszatérve. Igen, a bullmaci speciel nyálas tud lenni. De pl. otthon a lakásban egyáltalán nem (max. akkor jelenik meg a két cipőfűző a szája szélén, amikor eszünk vmit és iszonyatosan finom illatok terjengenek a levegőben, de mostanában már ez sem jellemző). Ha kint sétálunk és melegebb az idő, akkor mivel liheg, ezért valóban nyáladzik közben. De nem mindegyik bullmasztiff!

Ismerősömnek olyan kennelből van bullmacija, hogy a szülők pofija nem lóg annyira, mint az enyémnek, ebből lehetett következtetni, hogy a kölyköké sem fog lógni és ők egyáltalán nem nyáladzanak!

2012. máj. 22. 14:25
 19/21 anonim ***** válasza:
A leonbergi tartása annyival drágább, amennyivel többet eszik. No meg ha kullancs védelemnél valaki ragaszkodik a spot-onhoz, akkor abból havonta két adag rámegy a testsúlya miatt ami azért szép összeg, de a nyakörv olcsóbb és hatásos. A vételára meg nagyjából 1 évnyi alap tartási költség (ha csak a kaját számolom és nincs benne a suli, játékok, állatorvos). Tehát 150-200 ezer forint. Szóval max. 1 év alatt össze lehet rá gyűjteni a pénzt. Nyáladzani csak nyáron szokott az autóban a 40 fokban, de akkor sem cipőfűzőzik, csak vízszerűen csöpögtet, mint bármely más kutya.
2012. máj. 22. 14:55
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Raktározom az infokat és ha odaérünk a vásárláshoz, akkor nagy segítség lesz a döntésben!:) Úgyhogy köszönöm szépen mindenkinek, mentek a zöld kezek!:)
2012. máj. 22. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!