Összeszeditek kutyátok ürülékét? Mivel? Mekkora pénzbüntetés jár, ha meglátják? Nincs olyan hely, ahol elvégezheti a nagydolgát anélkül, hogy utána szedegetni kelljen? És ha összeszedtétek, hova dobjátok (gondolo kukába)?
És az miért lett lepontozva, aki nem szedi össze?
Ez is egy olyan kérdés, ahol nem számít, hogy a kérdésre válaszol az ember, ha nem tetszik a válasz, lepontozzák?
én se rajongok ,hogy össze kell szednem,de megteszem, egy kutyatartónak kötelessége felszedni,más kutya kaphat el betegséget más ebnek az ürülékéből,illetve undorító is..
jó ha megy a hasa akkor ott hagyom ,mert nyílván azt nem tudom felszedni, meg amikor az erdőben sétálunk ott is ott hagyom..
de itt a környéken sokan szedik,cikinek érezném nem felszedni..
Ott van, hogy a válasz hány %-ban tűnik hasznosnak. Ha zöld kezet nyomsz, és rajtad kívül még egy páran, akkor azt írja, hogy ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. De voltak olyanok, akik a pirosra nyomtak, akkor ez a százalék sokat zuhan. Sajnos sokan nem bírják felfogni, mire szolgál ez a funkció, és összekeverik a Facebook Like (Tetszik) gombjával...
Amúgy én úgy szedem fel, hogy ráhúzok a kezemre egy nejlonzacsit, megfogom a kutyapiszkot, és visszafordítom a zacskót. Az utcán, kertek előtt összeszedem, de azon kívül, ha a kutya befut a bozótba, és ott ürít, már nem megyek oda utána. De ha itt is a földútra piszkol, egy nagyobb levéllel felveszem vagy elsöpröm az útból. A természetben már nem minősül szemétnek szerintem, a rókák, vaddisznók után sem szedi össze senki.
Közterületen, tehát utcán, kertvárosban, lakótelepen, parkokban 90%-ban összeszedem, már ha felszedhető állagú. Zacsit húzok a kezemre, megmarkolom a dolgot, kifordítom és összekötöm, és kidobom a kukába/ürülék tartó tartályba. Ha hígabb, akkor megpróbálom homokkal, levéllel, fűvel együtt felvenni, persze marad a földön is :D Kutyám a fára felfarolva, vagy nagy gazak közepébe szeret produkálni. Fa tövéből összeszedem, ha nagyon híg, akkor ott marad. A gazakból azért nem szoktam kibányászni, csak ha nagyon kemény.
Duna-parton a nádasban, magas növényzetben otthagyom természetesen, meg erdőben, mezőn is a semmi közepén.
Meg persze ha sötétben a bozót közepén csinálja, ott sem :D
6/18 tegnap 14:53:
Az, hogy kutyafuttatón nem szeded, az undorító dolog, hiszen a többi kutyással ÉS MAGADDAL szúrsz ki. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy lehet rengeteg kutyás annyira igénytelen és undorító, hogy azon a helyen, ahol naponta 2-3 alkalommal megfordul, játszik, labdázik a kutyájával, nem szedi fel a cart...nem zavar téged, hogy belelép a kutyád, aztán rád ugrik, beleesik a labda, aztán azzal kellene játszani?????
Az a szánalmas, hogy pl a csepeli rendelet szerint a futtatókban nem vagyunk kötelesek szedni a cart...pedig ott is okozhat fertőzést, a futtatóban megszáradt termék is szállhat a levegőben por formájában, akár a külső termék pora, és a szomszédos játszótérre is bekerülhet!
És a nagy kupacok "csak" undorítóak, de a kicsikbe, a szobaizék carjába könnyű belelépni, hiszen a magasból nem is látszik sokszor a levelek közt a fűben...ha nem akarsz zacsit pazarolni, akkor zsepi is van a világon.
Ma reggel pl. 2 zacsi ment el a semmiért a 30 kg-os kutyám esetében...ez van
Kérlek, GONDOLKOZZ!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!