Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet egy kiskutyát...

Hogyan lehet egy kiskutyát szobatisztaságra nevelni?

Figyelt kérdés
Mikor érdemes elkezdeni? És egyáltalán hogyan kell ezt csinálni???
2012. máj. 17. 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
22%

minél előbb!!!

eleinte újságpapír majd kutyaalom letételével...

le kell szidni ha nem oda csinált, és megdícsérni ha oda...

2012. máj. 17. 16:36
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Nem kell se újságpapír, se alom és leszidni sem kell.

Leviszed gyakran, ha lent pisil megdicséred, ha fent, szó nélkül feltakarítod.

2012. máj. 17. 16:37
 3/8 anonim ***** válasza:
A kiskutya nem rosszaságból, nem tudja visszatartani a pisit. Ha megerősödik a hólyag, akkor menni fog a visszatartás.
2012. máj. 17. 16:52
 4/8 VBeata81 ***** válasza:
Két változat van.Az egyik az, amikor nem raksz le semmit, hajnalban rohansz le vele, napközben kétóránként, és minden alvás, evés, nagy játék után leviszed. Így gyorsan lesz egy 95 százalékban szobatiszta kutyád. Mondjuk négyhónapos korra. A másik az, hogy nem stresszelsz rá. Leraksz kutyapelust(gyógyszertári betegalátét), és meghatározott időpontokban viszed le a kutyát, napont négyszer. Tovább fog tartani 6-8 hónapos korig, többet is fogsz takarítani, de kényelmesebb. Kinek melyik változat szimpibb. Őszintén bevallom, én az utóbbit választottam. :)
2012. máj. 17. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem két változat van, hanem sok. A legegyszerűbb az, amit #2 írt. Rendszeresen leviszed, ha fent végzi a dolgát feltakarítod, ha lent, megdicséred.

Nem értem, hogy jön ide a rohanás meg a stresszelés.

2012. máj. 17. 17:06
 6/8 anonim ***** válasza:
62%

Kutyapelenka és alom ellent mond a szobatisztaságnak.

2-3 óránként vidd le a kutyust, ha lent pisil/kakil, dicsérd meg nagyon, ahogy előttem is írták, ha fentre sikerül, szó nélkül takarítsd össze. Ha esetleg épp rajtakapod, mondd nyugodtan, hogy ejnye vagy ilyesmi, de ez a szidás csak akkor használ, ha épp rajtakapod, utólag már nem. Hamar szobatiszták lesznek, az már más kérdés, hogy több idő, mire hosszabb ideig vissza tudják tartani. Figyeld az apró jeleket (szaglászás a földön, leül az ajtó elé, stb.), jelez ő, csak észre kell venned!

2012. máj. 17. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:
én óránként vittem le a kutyámat, ha aludt akkor is felkeltettem éjszaka meg kb. 3-4 óránként levittem és kb. 2hét alatt szobatiszta lett! 8hetesen hoztam el 9 hetes korától elkeztem le hordani és 11 de maximum 12 hetesen szobatiszta volt!
2012. máj. 17. 20:08
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
mi ùgy csinàltunk az összes kutyànkal amikor kicsivolt minél elöbb elkell kezdeni és ha bepisilt akkor az orràt belenyomtuk egy kicsit a pisibe meg leszidtuk de nem szabad megütni vagy ilyesmi mer akkor a késöbbiekben félni fog egyébként ha emeleteshàzban laksz akkor be lehet vetni azt az ùjsàgpapiros modszert is arra meg csak annyi hogy ha ràpisil akkor megdicséred ha meg màshova akkormeg ugyanùgy belenyobod egy kicsit az orràt a pisibe és leszidod
2012. máj. 19. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!