Yorkshire Terrier kiskutyát veszünk (nem divatból)! 9 hetes. Ki mivel eteti? Könnyü szobatisztaságra nevelni? Stb.
És itt a "gyakorin" is millió ilyen támájú kérdés van, csak keresni kell:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=68&keres..
Eukanuba, Acana, Orijen, esetleg Royal Canin. De lehetőleg ezek között válogass, és ne Chappiben meg Friskiesben gondolkozz.
A szobatisztaságra való fogékonyság nagyon változó. Az én kutyám gyakorlatilag az első napon megértette a lényeget, de van akinek még 1 éves korában is bepisil a lakásban. Amikor megvan az össze szükséges oltása, és vihetitek sétálni, akkor próbáljátok viszonylag sűrűn 3-4 óránként levinni, és akkor talán könnyebben ráérez a séták alatti pisilés feelingjére. Aztán lehet ritkábban is, a lényeg, hogy megtanulja, hogy mi a séta lényege.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a sétának 5 percnek kell lenni, amíg elintézi a dolgát, de az a legfontosabb.
Ezeket a tenyésztőnek kellet volna elmondani, és azzal a táppal etetni amivel a tenyésztő (eukanuba, pro plan, acana, royal canin vagy valamelyik hasonló prémium táp)
És jó hogy a kutya kiválasztása után kezdesz el érdeklődni a belseje iránt. Mit kell tudni a fajtáról? Hogy nehezen kezelhető, csak tapasztalt, kemény kezű kutyásnak való, mert TERRIER. Szobatisztaságra nevelni nehéz, én nem egy olyan yorkit ismerek aki még 4-5 évesen bepisil.
De a kérdéseid azt bizonyítják hogy nem tenyésztőtől veszed, és csak a "cukisága" miatt akarod.
És nem bántani akarlak ezzel.
Kutyát nem külső alapján választunk, nekem is rengeteg kutya tetszik de ha nem tudom kielégíteni az igényeit minek kínozzam?
Önző az aki csak a maga kedvét nézi és nem törődik a kutya érdekeivel. És nem a szándékról beszélek, biztos vagyok hogy szeretnéd és jót akarsz neki de te nem értesz a terrierkhez, sőt egyáltalán a kutyákhoz, úgyhogy kezdetnek valami könnyen kezelhető, egyszerű kutya kell, mint pl. az uszkár, nem pedig a yorki, ami a cukisága ellenére az egyik legnehezebben kezelhető kutya.
millió én ilyen kérdés van, elég ha beírod e keresőbe hogy yorki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!