Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aggódnom kellene? Mérgező?

Aggódnom kellene? Mérgező?

Figyelt kérdés
A kutyám megette egy gyermekláncfű egyik levelét. Nagyon kicsi kutya (másfél kg kábé) és most mintha kicsit remegne, főleg a feje. Mérgező ennek a növénynek a levele? (ez valami gyom, ha jól tudom). Mennyünk orvoshoz?
2012. máj. 16. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
A gyermekláncfű levele nem mérgező. Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Gyökerét nyersen vajon párolva, vagy gyors szárítással (kb. 55 °C-on szárítva) és durvára őrölve kávépótlóként használták.
2012. máj. 16. 19:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Ahha, gondolom nem kutyának csináltak belőle főzeléket. Istenem, a kutyáknak nagyon sok olyan étel mérgező, ami az embernek nem. Pölö: Mazsola, hagyma, szőlő, csokoládé, kakakó, gomba, cseresznye... satöbbi. Várok még válaszokat. Köszi amúgy a választ.
2012. máj. 16. 19:11
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Nem mérgező. Valószínűleg hányni fog, úgy, mint mikor füvet eszik, de nem kell félned semmitől. A hányás pedig a kutya számára természetes, nem halálos. :)
2012. máj. 16. 19:20
 4/9 anonim ***** válasza:
26%
Érdekes... Én a kutyámnak nagy ritkán szoktam csokit adni szőlőt is evett már és most 6 éves és köszöni jól van... nem hiszem el hogy minden hülye kérdést fel kell tenni...
2012. máj. 16. 19:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Látom itt is előjöttek a sztereotípiák, ha a kutyám másfél kg (azaz öleb), akkor a gazda (én) csak egy tudatlan tuskó lehet, akinek még szobanövény sem való, nem hogy kutya.

Harmadik! A mérgező azt jelenti, hogy mérgező, igen, van hogy egy kutya fél kg szőlőt is összeehet a földről még sincs baja, egy másik kutya meg egy szemtől is az állatorvosnál köt ki. Ezért tanácsos inkább kerülni ezeket az ételeket. Te azt adsz neki, amit csak akarsz, én meg inkább nem adok ilyeneket sem a kicsi, sem a nagy kutyámnak.

(a dohányzás is mérgező, mégsem hal bele mindenki, ettől még nem kell mindenkinek rászoknia...)

2012. máj. 16. 19:35
 6/9 anonim ***** válasza:

a gyermekláncfűben tejnedv lehet ami mérgező

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. máj. 16. 19:49
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm 6-os. Végül nem volt semmi gond, nem hányt a kutyám, a remegést is abbahagyta.
2012. máj. 17. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy semmi gond, de azért a kérdésedre válaszolva olyannyira nem mérgező, hogy gyógynövényként egyes tápokban még használják is. Nem lesz semmi baja egyik kutyának se tőle.
2012. máj. 17. 10:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Igen, igen, azt láttam már én is ma, mikor kutattam az interneten.

Csak hát a remegés aggodalomra adott okot, soha nem szokott remegni, és az egyetlen, ami "abnormális" volt a tegnapi napirendjében, az a gyermekláncfű levelének megevése volt, így csak arra tudtam gyanakodni.

Még ha nem is mérgező, azért megviselhette a gyomrát, soha nem szokott ilyeneket enni, csak a száraz tápját reggel/este és napközben a jutalomfalatokat, mikor gyakorolunk, szóval könnyen lehet, hogy nem magával a levéllel volt a baj, hanem csak azzal, hogy nem megszokott dolgot evett.

2012. máj. 17. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!