Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a teendő ilyenkor?

Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Van egy jack russel terrier kutya testvérpárunk. Fiú-lány. A lány kutyus tüzel éppen és a tesója elkapta. Félek, hogy beteg kiskutyák fognak születni? Mit tegyek?
2012. máj. 15. 21:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
És én olyat is hallottam, hogy valaki kétszer is leoltotta a szukáját, mégis megszülettek a kicsik... Egyrészt hatalmas sokk ez a szuka szervezetének, meg olyan hormonok termelődnek a vemhesség alatt, hogy le fog állni a növekedéssel (két éves koráig még nőnie, erősödnie kellene, az idegrendszere sincs kifejlődve). Olyan ez, mintha egy 11-12 éves kislány szülne. Másrészt igen, a kiskutyák hatalmas eséllyel betegek, csenevészek, idegbetegek lesznek. NEM SZABAD, hogy megszülessenek! A leendő gazdik életét alaposan megkeserítené egy ilyen kutya, egyrészt a magas állatorvosi kiadások miatt, másrészt mert egy ideggyenge kutyával baromi nehéz (szinte lehetetlen) normálisan együtt élni, kiszámíthatatlanok, akár ok nélkül megtámadhatják a családtagokat, egy gyermeket is, egy terriernél erre különösen nagy esély van, alapból aktív, harapós, bátor kutyák. Nagy eséllyel meg is szabadulnak tőlük majd. Kérlek, ivartalaníts, nemcsak a leendő kiskutyák, hanem a szuka miatt is!
2012. máj. 15. 21:51
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezt sosem értettem, miért csodálkoznak az emberek, hogy egy ivaros szuka és egy ivaros kan tartásából kölykök lesznek. Miért nem lehet azonos nemű kutyát tartani, ha nincsenek ivartalanítva? Én is ismerek olyan embert, akinél apa-lánya tacskó volt és sosem fedezte be a kan a szukát, de ez szerintem minden tüzelésnél egy orosz rulett, vagy bejön vagy nem. Ivartalaníttasd a szukát, hosszú távon csak ez a megoldás.
2012. máj. 15. 22:57
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Úgy érted árban sok az ivartalanítás? Akkor főleg kezdj spórolni a műtétre, ugyanis a kölykök felnevelése nagyjából 2x annyiba kerül, ha nem több.

Ráadásul ezt vérfertőzésnek hívják, arról nem is beszélve, hogy ez olyan, mintha egy 10-12 éves kislánynak kellene szülnie...ez a dolog sok sebből vérzik, ha jót akarsz a kutyádnak, akkor nem hagyod, hogy ilyen fiatalon szüljön.

2012. máj. 15. 23:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal ivartalanítás.
2012. máj. 16. 00:52
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

kérd meg az állatorvost,hogy nem fizetheted-e több részletben, biztos megengedi nekünk is volt így ,hogy műteni kellett a kutyánkat és csak két részletben fizettünk,az egyik hónapban az egyik részét a másikban a másikat..

a kutyádnak nem lenne jó ha szülne ,első tüzelés úristen , betegek lesznek a kiskutyák és a leendő gazdiknak beteg kutyát akarsz adni?? ezt te sem gondoltad komolyan..

mond el a szitut a dokinak és biztos megengedi,hogy több részletbe kifizesd..

de ezek a kölykök nem születhetnek meg!!!!

2012. máj. 16. 17:50
 16/21 A kérdező kommentje:
Nem én választottam őket,hanem megörököltem őket. Választhattam vagy megtartom, vagy mennek a menhelyre. Nem akartam szívtelen lenni és inkább magamhoz vettem őket. Köszönöm, hogy bíráskodtok felettem, remélem jó érzéssel töltött el titeket. A normális válasz adóknak (annak a kevésnek)pedig köszönöm a választ.
2012. máj. 16. 20:45
 17/21 anonim ***** válasza:
AZ hoyg még csak egyszer tüzelt nem baj, már lehet ivartalanítani, valahogy midenképpen oldd meg, mert nagyon beteg kölykök lehetnek belőle.
2012. máj. 16. 23:53
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem vádaskodunk, segíteni próbálunk! Tudom, hogy aranyosak a kiskutyák, de egyrészt van millió a menhelyen, másrészt nem blöfföltem azzal, hogy egy ideggyenge kutya rettentő veszélyes! Ismerek egy olyat, ami minden előzmény nélkül, mikor épp tévézett a család, és a kutya közelében sem volt senki, egyszer csak felpattant, és megtámadta a kisfiút... Egyszerűen bekattant neki. Meg tucatnyi más, hasonló történetet, szinte mindnél igazolta az orvos, hogy nem nevelési hiba, hanem így született, és általában szoros rokonkereszteződésre gyanakszik. Ha már megtörtént a baj, még akkor is tehetsz ellene!
2012. máj. 17. 06:28
 19/21 A kérdező kommentje:
Ha már meg történt a baj akkor is ivartalanítják?
2012. máj. 17. 09:36
 20/21 anonim ***** válasza:
igen akkor is,azért írtuk:)
2012. máj. 17. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!