Mi a véleményetek arról, ha egy tenyésztőt nem érdekel, hogy dysplasia-s kutyák születnek nála, csak szépek legyenek?
Te tudsz olyan fajtát ahol bizonyítottan dp-mentes az egész állomány?
A dp örökletes jellege bizonyított.AMI RÖVIDEN ANNYIT JELENT, HOGY TÖBB GÉN EGYÜTTES HATÁSÁRA ALAKUL KI A DP, MELYET A TARTÁSI KÖRÜLMÉNYEK JELENTŐSEN BEFOLYÁSOLNAK.
Így egy dp-s kutya testvére részt vehet a tenyésztésben, ha ő kifogástalan mindenben és a dp-je is mentes.
Ilyen tenyésztőről nem lehet véleményem, hiszen nem létezik. A tenyésztők óvják a fajtát, nem tönkreteszik. Akinél csak születnek kutyák, de nem foglalkozik a lényeges dolgokkal, az gyártson plüsskutyákat. A kutyák és az emberek is megsínylik az ilyen pondrókat.
Mondjuk nem tudom mit vártál, mégis mi lenne a véleményünk?
a 18.41-es válaszoló vagyok.
Csak azért kérdeztem mert ha tényleg bejelentett tenyésztő, vagyis a MEOE-nél jegyzik, akkor ott vagy a helyi állatvédőknél lehet bejelentést tenni, és kizárhatják a tenyésztésből, vagyis nem kaphat törzskönyvet a kiskutya, mi így jártunk el mikor kiderült a bernink volt gazdijáról, igaz a mi kutyánk izomsorvadásban szenvedett, ami szintén öröklkött, és később kiderült több testvére, és több alom is Dp-s volt. Ezért léptünk, bár arról nem tudok mi lett következménye számára, de ott igérték nekünk hogy mindenképp kivizsgálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!