Van egy kutyám és nem szeret semmilyen játékkal játszani (pl labda, rongy, maci stb)?
Egyik barátom kutyája (menhelyes volt) nem tudott játszani, sőt félt a játékoktól. Aztán én játszottam az enyémmel, aki akkor már tudta nagyjából az apportot, ő nézte és a végén nagyobb labdaőrűlt meg frisbeeőrűlt lett mint az én kutyám. :)
Lehet csak nem tudja hogyan kell, mutasd meg neki mekkora muri.
Én a játékokat egy kicsit egyébként is elítélem. Ha csak te játszol vele, mindenféle eszköz nélkül, az sokkal egészségesebb, természetesebb, mintha egy plusz eszközt viszel a közös programokba. Emellett az ilyen típusú játék a kötődést is nagyban erősíti, a kapcsolatotok is javulni fog. Egy szabálya van, hogy mindig te kezdeményezd, te irányítsd és te fejezd be, még akkor, mikor a kutya a legjobban élvezi. Ez lehet fél perc után, de akár 5-6 percnyi játékot is jelenthet.
Azt, hogy hogyan tudsz így játszani a kutyáddal, azt ki kell tapasztalnod.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy én el kezdem játékosan hergelni a kutyámat, lökdösöm, ellököm magamtól, ő pedig mint valami őrült morog, rám ugrik, harapja a karomat -hihetetlenül finoman-, ráncigál és vicsorog. 36 kg-os kutya, volt már aki azt hitte, hogy megvadult és nekem támadt, de valójában látszik rajta, hogy csak játszik, és egy szóra le lehet állítani. :)
De ha játékkal nem lehet motiválni, akkor is tanítsd lelkesen. Az a tapasztalatom, hogyha séta közben tanulunk vagy gyakorolunk, az jelentősen erősebb rögzül benne, hatásosabb, mint otthon a négy fal között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!