Hogy taníthatom meg az 5 hónapos borderemet labdázni? El fut a labda után néha, de inkább tereli és vissza nem is indul vele.
Nekem két borderem van, egyik sem szereti visszahozni a labdát. :) Visszahozzák, de kifejezetten unják a dobálást... Nem nekik való 2-3 rohanás után úgy vannak vele, hogy fut a fene a labdáért. Szeretnek megmozgatni engem is, figyelnek a súlyomra. :D
Az egyik fogócskázni szeret. Azt élvezi, ha eldobom a labdát, megfogja és kergetem. Úgy ugrál mint a bakkecske, ha nem tudom elvenni, fülig ér a szája. :) Van, hogy leteszi hogy elvegyem, akkor megint eldobom és kezdődik az egész előröl. Ő ezt élvezi. :)
A másik focizni szeret eszméletlenül. Neki addig érdekes a labda, amíg gurul. Szerencsére a párom nagyon szeret focizni, így elcselezget meg rohangál vele, ha nincs itthon, akkor igyekszem én, de én ebben meglehetősen béna vagyok. :)
Egyébként az enyémek simán rájöttek maguktól, hogy mit jelent az, hogy "hozd vissza". Eldobtam és mondogattam, beszéltem hozzájuk, mint valami idióta nagy lelkesen, hogy "na hol van a labda? hozzad vissza! nem találod?". Odamentem megfogtam, megint eldobtam... megint beszélgettem velük kicsit. (képzelem most hogy fogják a nagy kutyások a fejüket) Amikor ráéreztek hogy mit is szeretnék és egyszer-egyszer véletlenül visszahozták, akkor nagy boldogság, birkózás, jól megdicsértem aztán így rögzült a hozzad/hozd vissza parancs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!