Hozd vissza! Parancs, de hogy tanítsam meg?
és úgy se jó hogy eldobod,felkapja a szájába és magadhoz hívod és megdícséred? vagy ha odamegy akkor klikkerrel kapjon jutalomfalatot mondjuk?
Érdekes legtöbb kutyába pedig ösztönösen benne van ez:)
Ha az nem válik be, hogy te egy helyben vagy s úgy hívod magadhoz, akkor el is futhatsz, azzal biztosan magadhoz tudod csábítani labdával a szájában is, ha utol ér téged és odaér hozzád, akkor vedd ki a szájából a labdát és jutalomfalat.
De egyébként én ezt anno a lakásban csináltam a kutyával egy kicsi helyiségben, pont azért, mert ő is az az elszaladgálós típus volt. Mi úgy csináltuk, hogy a kutya eleve bent volt a szobában, nekem meg eleve már órák óta volt jutalomfalat a zsebemben, már hozzászokott a szagához, így nem lett "hiperaktív" a jutalomfalat miatt. Szóval bementem hozzá, előkaptam a labdát, és mikor már rá harapott, a szájában volt, odanyúltam és mondtam "Kérem", addig fogtam a labdát (vele együtt, neki még a szájában volt), míg el nem engedte, akkor "Nagyon okosa vagy!", plusz a jutalomfalat. Ha ezek után elkezd a jutalomfalatra koncentrálni az sem baj, akkor kezd el dobálni a labdát a levegőben és mindig kapd is el, húzd el az arca előtt, vond a labdára a figyelmet, ha rákap engedd el a labdát néhány másodpercre, majd újra nyúlj oda, fogd a labdát, és mond, hogy "Kérem" (vagy más parancsszó is jó) és ha elengedi, jutifalat és dicséret.
Ha ezt eleget gyakoroltátok, akkor már mehettek ki a kertbe (vagy parkba, akárhová) és ha messze van a kutya és mondod neki, hogy "Kérem", már szaladni is fog egyből, legalábbis nálunk így volt.
Azt meg jól mondták előttem, hogy nem szabad a kutyát kergetni. Ő kövessen téged (bárhová, bármikor, mindig), mert te vagy a vezető és nem a kutya. Ne hagyd, hogy kiprovokálja a kergetőzést. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!