Hogyan lehet leszoktatni a tyúkokkal való játékról?
Én tudom, hogy apósom hogyan "tanatotta" meg a tacsinknak, hogy a galambot nem bántjuk.
Most nem akarom ideírni, a vérbeli állatvédők válaszára én is kíváncsi vagyok.
Ők tudják, hogyan kell megvédeni a tyúkot úgy, hogy a kutya lelke se sérüljön! Állat-állat!
Próbáld a közömbösítést. Kutyák között a kutyasuliban mi úgy tanuljuk, hogy jutalomfalat a kézben és azzal vezetjük/tereljük el a kutya figyelmét a többi kutya iránt. Próbáld úgy, hogy pórázra veszed, kimentek a tyúkok közé, fogsz pár jutalomfalatot a kezedbe és vond magadra a figyelmét, először nem baj, ha csak a jutalomfalatra figyel, később próbáld úgy, hogy akkor add neki, ha szólsz neki és rád néz, figyelmen kívül hagyja a tyúkokat. Ez a közömbösítés lényege.
Nagyon kölyök még, simán megtaníthatod neki :)
1-es vagyok.
2-esnek ment a zöld kezecske.
Köszi :)
Az biztos, hogy hosszú folyamat lesz, nekünk a suli keretein belül jutalomfalattal már nagyon jól megy, de pl. ha csak egy eü sétára ugrunk le (10 hónapos a kutyám) és nincs nálam épp jutalomfalat és az utcán lát meg egy másik kutyát, még nem mindig sikerül elterelni a figyelmét.
Így van :D
Amúgy én a nyuszim kapcsán is küzdök. Ugyanez a helyzet nálunk, mint a kérdezőnél a tyúkokkal, az én kutyusom sem bántaná, csak játszana vele. Csak mi panelban vagyunk, így nem egyszerű a figyelem elterelés, + az én kutyám iszonyatosan izgága, minden és mindenki érdekli :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!