Egy évek óta főtt ételhez szokott kutyát át lehet szoktatni kutyatápra?
Hát megmondom őszintén: nagyon nehéz lesz.
Nekem kb. 10 éve van olyan kutyám, ami ismerte a kutyatápot. A mostani 6 éves, ő kiskora óta, az előtte levő meg utolsó éveiben ette a tápokat. Persze én az olcsóbb fajtát veszem, mellette házi kosztot, főtt ételt kapnak. Az előző előtti kutyám egy puli keverék nem ismerte a tápot, a vejem kóstoltatta meg vele, amikor a lányomnak udvarolt, aztán idejárt. Akkor éppen megette, de igazán nem kedvelte a szárazat. A főttet imádta igazán. Szóval nem tudom, de próbálkozz. Nem fog most hozzányúlni.
Át lehet, de szerintem is nehéz lesz. Nálunk a kutya csak időnként kap mondjuk tápot, de van, hogy inkább sztrájkol két napig, mint hogy megegye.
A konzerves dolgokat jobban szereti. A száraz táp magában szinte esélytelen.. :P
Éhes kutya nem válogat.
Akinél van házi koszt és táp is, nyilván a kutya tökéletesen tudja, nem eszi meg a tápot, úgyis jön a házi.
Főleg, ha nem is igazán éhes etetésre, mert van bőven tartaléka.
Csak kitartás dolga, hogy amit elé tesznek, azt fenntartás nélkül elfogyassza a kutya.Éhen nem hal egyik sem, mivel talán van benne némi életösztön.
Köszi a válaszokat! Mi rendesen szoktunk főzni neki, mert régebben nem volt hajlandó megenni a szárazat, csak ha kezemből dobáltam a szájába:D
Konzervet eddig csak pár alkalommal evett, de azt persze nagyon szereti, csak utána nagyon büdöset csinál:)
Nagymamám kutyáját sikerült átszoktatni, ő sajnos már nem tud annyit főzni, hogy jusson a kutyának is, így muszáj volt valahogy megoldani.
Megkérdeztük akkor a kutyakiképzőnket, azt mondta, hogy egyszerűen semmi mást nem szabad neki adni, csak elé tenni a tápot. Ha nem kell, akkor nem eszik... Általában egy idő után éhesek már annyira, hogy azért csak jó az a táp is. Esetleg eleinte egy kis levessel vagy valamivel leöntve.
A lényeg hogy nem szabad mellette mindenféle mást is adni neki, mert akkor mindig azt fogja várni és sosem szokik rá/kényszerül rá a tápra.
Nehezebb helyzetben ez sajnos nem jön be, ilyenkor nem tudom mi a teendő, nálunk bejött. Néha ha van egy kis maradék, azt csakis a száraz táppal keverve kapja, így nem zökken ki. Egészen jól elvan már. :) (Az elején 2 napig nem igen evett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!