Tápról szeretnék átállni a hússal való táplálásra. Hogyan kezdjek hozzá?
én is főzök a kutyámra,de a húst vegyesen adom neki,tésztát ne kapjon káros a kutyákra, rizs az jó,zöldség szintén felesleges táplálék nekik! Mindenképp csirke mellé adjál azért sertést is,marhát is,nyúlat is nagyon szeretik!
én úgy szoktam a rizst megfőzöm csirkehús vagy marhahús alaplével és mikor kész ezzel tálalom a húsit ! nem adok neki mást mellé,néha rizs is elmarad,úgyse nagyon eszi meg..:)
ma 21:56
A zöldség nem felesleges.
Az alaplevek minek? A húsból kifőtt lé az, ami hasznos. Az alaplevek mesterséges dolgok, mint pl a Vegeta.
Tésztát is kaphat nyugodtan, de a rizs jelentőse nagyobb fehérje tartalommal rendelkezik. Zöldség, gyümölcs szinte korlátlanul mehet (nézd meg, mit nem szabad adni a kutyának). Én a vadhúst jobban szeretem, a bolti csirkétől előfordulhat csirke allergia a sok tápszer miatt. Még emellett mindenképp adj neki időnként tojást, túrót, kefirt is. Egész nyugodtan átalhatsz a tápról, ez jelentősen egészségesebb.
A menyiséget ki kell tapasztalni. Pár hét alatt látod, hogy menyitől kezd el hízni vagy fogyni.
én is főzök a kutyámnak, de kap száraz tápot is. szerintem is jobb a rizs a tésztánál, utóbbit csak ritkán kap. ami a husit illeti, én marhát, sertést és halat adok neki többnyire, mivel a baromfira érzékeny. zöldséget is kap, több helyről hallottam, h nyersen a legegészségesebb,de az enyém sajnos úgy nem eszi meg. majd kitapasztalod, h melyikeket eszi szívesen, én a helyedben az ún. puffasztó zöldségeket (pl káposzta, karfiol) kerülném és a burgonyát is, mert nem hasznos tápanyag a kutyának. az enyém a cukkinit imádja, bármilyen formára vágva megeszi. a sárgarépát én tartom fontosnak, azt kis lyukú reszelőn lereszelem és belefőzöm a rizsbe, különben (pl karikázva) kiválogatná és meghagyná. kiegészítésként kap sajtot, túrót, tejszínt. előbbieket főétkezéstől elkülönítve, utóbbit a rizses husiba keverve, azzal kicsit átforralva. tojást nyersen, ez az egyetlen, amit megeszik hőkezelés nélkül. kb 10 naponta kap egy velős csontot is, és kúraszerűen adok neki vitamint (emésztés és szőr)
a mennyiséget kitapasztalod. az enyém ezt jobban szereti, mint a tápot. annál bízom a józan ítélőképességében, de a főtt ételnél nekem kell odafigyelni, h megfelelő adagot egyen, mert abból képes pukkadásig zabálni, annyira szereti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!