Milyen póráz, hám lenne a legmegfelelőbb?
Kivételes helyzetek akadhatnak, ez nem vitás. De alapjáraton a hám/nyörv nem erre a célra lett kitalálva.
Kérdező! Mint írtam, a hámmal nem fog a kutyád pórázfegyelmet tanulni.
Nem nekünk kell, hogy jó legyen, hanem neked :)
Mi csak ebben szeretnénk segíteni.
Az én kistestű kutyámnak (5 éves) kb. 1 éve van hámja. Csak azért vettem, mert van egy enyhe légcsőszűkülete, és a hám kíméletesebb. DE! A kutyámnak engedelmességi vizsgája van, baromi szófogadó. Ha nem lenne az, akkor eszembe sem jutott volna hámot venni, mert azzal lehetetlen irányítani. Kutyaiskolákban is kizárólag nyakörvet lehet használni. És ne flexi pórázt vegyél, mert az is inkább olyan kutyáknál használható, akik jólneveltek.
Mondjuk én könnyen dumálok, a kutyámon kb. évente 5x ha van nyakörv:) néhány hete séta közben odajött hozzánk 2 rendőr. Már láttam a sorsom...se személyi igazolvány, se oltási könyv, se póráz, de még nyakörv sem volt a kutyámon. Erre elkezdték simogatni, meg dicsérni, hogy milyen okos és szófogadó. Szóval szerintem erre kell elsősorban törekedni.
Amit tudok ajánlani, azok a Rogz hámok, szerintem nagyon jók. Egyébként az én kutyámnak ilyen van, ez is remekül bevált:
Igazából ha megneveled a kutyádat,akkor teljesen mindegy,hogy mit adsz rá.Ami neked a legjobban tetszik.
Ha neveletlen a kutya,akkor nem jó a hám,mert abba jobban bele tud feszülni,jobban tud húzni vele(mert ugye az eredeti funkciója is ez a hámnak.
Amúgy nem értem,mitől lenne kényelmesebb az a kutyának,amikor a nyakörv csak egy kis vacak a nyakán, a hám meg azért jóval több részén van rajta. Nekem az egyik kutyám kifejezetten nem szereti, pedig csak akkor van rajta,ha bikejöringezünk,vagy ha hosszabb útra megyünk tömegközlekedve,akkor biztonságosabbnak érzem a hámot.
Amúgy ha nem húz a kutya,valószínűleg abszolút nem gond neki a nyakörv. Kivéve ha egészségügyi gondjai vannak.
Nekem az egyik kutyám évekig hörgött séta alatt,de a dokik nem találtak semmit. Vettem neki egy hámot,2 éve semmi baja séta alatt. Neki azis elég volt,hogy rajtavolt,hiába volt elengedve..
Egyébként én egy jó félfojtó nyakörvet ajánlanék. A kutyának baja nem lesz tőle,viszont ha hirtelen megijed,akkor sem tud kibújni belőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!