Szerintetek ez jó nyakörv és póráz?
Valami ilyesmiket kaptam csak az van a céduláján hogy : ecco sport (csak nem találtam képet) de a nyakörv ugyanaz a póráz az hasonló
Én nagyon elítélem az ilyen fojtós dolgokat !
Szerintem minden kutyát meg lehet nevelni , kutya suli. Nem kell ehhez bántani. Ez már nálam kínzás. Szerintem válassz valami normális pórázt és neveld meg a kutyádat ha ennyire húz , ne fojtogasd a pórázzal ! Abból fog állni a séta , hogy fullad végig . Sohasem raknám rá ezt egy mozgó, élő lényre ! Le lehet pontozni nyugodtan!!
nem nem!
bocsánat!! nem lett jó a link mert én képet raktam ki az oldalról.
sosem raknék a kutyámra fojtó nyakörvet!
és nem pontoználak le ha esetleg nem ugyan az a véleményed mint az enyém.
És még egyszer SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM raknák egy élő állatra fojtó nyakörvet mert szerintem a séta arra is jó hogy kutya és gazdi is jól érezze magát :)
köszönöm a válaszokat! :)
én nem használok fojtót a link volt rossz.
eszembe se jut olyat használni mert szerintem ha a kutya nem tud pórázon szépen sétálni az a gazdi felelőssége és nem a kutyát kell fojtogatni hanem megtanítani.
De a véleményetekre kíváncsi vagyok!!
Én nem szeretem ezt a típusú textil nyakörvet, mert itt a kutya a műanyag csatot is feszíti.
Jobb ha így van egymás után a a karika meg a csat: [link]
Amúgy én amondó vagyok, hogy jobb a bőr nyakörv.
A pórázzal nincs semmi baj.
Az én kutyám szépen sétál és mégis fojtót kapott (az első linken látható textilt), egyrészt ez tetszik, könnyebb és gyorsabb ráadni, nincs műanyag csat ami eltörhetne és ebből séta közben ha bármiért is megugrana hirtelen nem tudja kihúzni a fejét. /még sose ugrott meg, szépen jön láb mellett és még korrigálnom sem kell vele, egyszerűen van a nyakán valami/.
Valamint ahogy már említették helyesen alkalmazva még nevelési célzattal sem kínzás a fojtónyakörv, de vannak olyan emberek akiknek egyáltalán nem való, de még kutya sem.
Amúgy ha már rendes nyakörv akkor textilből én is inkább a biztonsági karikásat ajánlom, vagy a fémcsatosat akár textil, akár bőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!