Nem tartjátok idiótának ezt a "rámorgás a kutyára ha rosszat csinál" tanítási módszert?
Minap láttam egy ilyen illetőt aki ezt alkalmazta a kutyáján (nem tudom miért szidta le a kutyát mert csak a morgásra néztem oda) és hát eléd idiótán nézett ki ahogyan morog a kutyájára, a kutya meg nem tudta hova tenni az egész szituációt.
Úgy gondolom hogy a kutyák tökéletesen megértik az ember hangsúlyából hogy most mérges vagy boldog-e a gazdi, büntet vagy dicsér-e stb. és nem kell az idióta morgás ahhoz hogy megértessük a kutyával hogy most rosszat csinált (tudom hogy a kutyák morognak egymásra, de az ember nem morogva kommunikál a kutyájával).
Ti mit gondoltok erről ?
Én sem tartom idióta dolognak. Mondjuk mások előtt az utcán nem alkalmaznám. :)
Korom Gábor használja ezt a módszert,és eléggé bevált.
igen, mivel beválik. én sokszor alkalmazom, mielőtt elvesztené a fonalat :)
nem igazán érdekelnek az emberek, akár a tömegben is megállok ha akkor és ott van rá szükség.
A morgás igazából nem egyenértékű a nemmel. A nem az egy tiltás, a morgás pedig figyelmeztetés, illetve fenyegetés, hogy baj lesz, ha nem hódol be. Én pl így tanítottam meg a kutyámnak, hogy ne tarháljon, illetve ha én nyúlok a tányérhoz, akkor kotródjon onnan. Utcán én se használnám. Egyébként én még vicsorogtam is... :)
Az rendben van, h az ember és a kutya máshogy kommunikál, de ha már a kuty volt olyan kedves és megtanulta az emberi hangadás kommunikatív jelentősségét, akkor könnyítsük már meg a dolgát a testbeszédünkkel és a számára ismerős nonverbális kommunikációval, mint pl a fölé állás, a morgás, a fenyegető, vagy játékos kéztartás, vicsorítás, stb. Ne várjuk már el egy kutyától, hogy minden szót minden szituációban és azonnal megértsen. Mi sem értjük meg elsőre, hogy mit akar!
Sziasztok.
A kutya nem ért emberi nyelven.
Vagy legalább is úgy, ahogy mi.
Ezért jó módszer szvsz pl a rámorgás, vagy egyébb figyelemelterelő/felkeltő hang.
Speciel nálam a legjobban bevált Caesar Millan által preferált éles "cccs" hang.
Azonnal abbahagy bármiféle tevékenységet és Rám néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!