Barna gabriella kérdése:
Van egy 9 éves spánielem kicsi kora ota én nevelem a szüleimnél lakunk El költözöm nem vihetem magammal nagyon félek hogy azt gondolja hogy elhagyom öt mert meg öregedett de haza fogok járni heti 2x mit tegyek hogy ne gondolja hogy cserben hagyom?
Figyelt kérdés
2012. máj. 10. 12:42
2/5 anonim válasza:
A kutyák nem emberek, ők nem gondolkodnak, hogy most ez meg az miért történik. Nem hetekre, hónapokra hagyod ott, szóval szerintem viselkedj természetesen, elmész, hazajössz, ahogy eddig is, csak most nem aznap, hanem pár nappal később. A kutyák nem úgy érzékelik mint mi ezt a dolgot. Ha stresszelsz rajta csak rosszabb lesz, mert azt megérzi majd a kutya és nem fogja érteni, hogy mi bajod van. Legalábbis én így gondolom.
3/5 anonim válasza:
Semmit. Először szomorkodni fog, de hamar megszokja, hogy új gazdája van, ha ugyanúgy szeretik és foglalkoznak vele. Ha hazamész hozzá, szeretni fog, de nem úgy, mint a gazdáját.
4/5 anonim válasza:
Szerintem igenis meg fogja viselni,mert a spánielek nagyon kötődnek a gazdájukhoz!Ha mégis muszáj ott hagynod ,akkor járj hozzá amennyit csak lehet,vidd sétálni,hogy érezze foglalkozol vele továbbra is,csak kicsit másképp!
5/5 anonim válasza:
Szerintem ha heti kétszer hazajársz, akkor semmi nem fog változni. Sőt úgy gondolom, hogy egy 9 éves kutyát jobban megviselhet az ha mondjuk költözik veled és helyváltoztatással együtt félgazdáit (szüleid) is ott kell hagynia. Gondolom nem 24 órában kinti kutya, a szüleiddel együtt lesz, legfeljebb kicsit lelkesebb lesz mikor hazajössz.
Én is aggódtam mikor egyetemre mentem, hogy heti egyszeri hazajárással mi lesz, de a szüleim ugyanúgy hordták sétálni a 6 éves kutyám mint én, és rajta nem látszott semmi megzakkanás. Amikor hazajöttem ugyanúgy örült, mint amikor gimiből értem haza délutánonként.
A spancik amellett, hogy szeretik a gazdijukat, legtöbbször nagyon önállóak tudnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!