Ezt szeretetből tette?
Figyelt kérdés
Van egy német juhászom 2 éves...múltkor sétáltattam, mikor felénk rohant egy óriás schnauzer, a kutyám pórázát ösztönösen hosszabbítottam és a német juhász a schnauzer meg közém áll és minden gondolkodás nélkül neki ugrott.2012. máj. 8. 19:37
1/20 A kérdező kommentje:
nem szokott agresszív lenni, jól szocializált,pont ezért nem értem a viselkedését..
2012. máj. 8. 19:39
2/20 anonim válasza:
Minden kutya ezt csinálja nem feltétlen szeretet, inkább védőösztön szerű, olyan mint a területfoglalás no meg dominancia is.
3/20 anonim válasza:
Nem gondolnám, hogy ez a viselkedés belefér a "jól szocializált" kategóriába. Valószínűleg lesz még olyan, hogy más kutyák felétek rohannak, akkor is nekik fog menni? Ha nem agresszívan közelít egy kutya, akkor miért támadt rá?
4/20 A kérdező kommentje:
mivel egyenesen felém rohant, ebből a kutya is meg én is leszűrtük, hogy megtámad...
2012. máj. 8. 20:01
5/20 anonim válasza:
A kutyák azért jobban érzik egymás közt, hogy támadó e a viselkedés. Mindenesetre nem lett volna szabad neki ugrania, ha nem tanítottátok rá, mert ugye a kutya nem hozhat saját döntést, hanem a gazda parancsait kell teljesítenie. Inkább védőösztön volt, semiképpen sem szeretet.
6/20 A kérdező kommentje:
már máskor is volt rá példa, hogy egy kóbor kutyával találkoztam, de a kutya rá se mozdult, mert elkerült minket
2012. máj. 8. 20:50
7/20 anonim válasza:
A múktkor egyébként nekem is nekem rontott 2 közepes testű keverék, de azok viszobt támadő szándékkal, vicsorogtak, morogtak, akutyámat is meg akarták harapni. És a kutyám még így sem támadott vissza, érdekes, nem tanítottam neki, de mikor azt mondtam hogy szabad, akkor visszamorgott, és segített, (tudhatta a parancs jelentését, mert másra használjuk), de támadnia nem kellet, mert én úgy ordítottam, olyan magabiztosan, hogy tudta, neki a morgáson kívül nem kell mást tennie. Végül sikerült a két kutyát elüldözni, igaz nem maradt hangom. És én nem vagyok egy kigyúrt állat, de a 165 centimmel és 45 kilómmal nő létemre is eltudtam őket kergetni magabiztossággal és kitartással. Pedig az elején fostam, de erőt vettem magamon, mert épségben haza szerettem volna érni.
8/20 anonim válasza:
Na kicsit gyorsan írtam: szóval, még úgy sem támadott, hogy meg akarták harapni, csak akkor morgott vissza, amikor azt mondtam, hogy szabad.
9/20 A kérdező kommentje:
én 100%-ig bíztam a kutyában, tudtam hogy ő ok nélkül nem ugrana más kutyának,de én mondjuk odafagytam majdnem szó szerint a betonhoz,így a kutya döntött helyettem
2012. máj. 8. 20:56
10/20 anonim válasza:
...itt kezdődnek a bajok. Az én kutyámat élete során 4x támadták meg, abból 3 német juhász volt. És a kutyám nem volt pórázon, de mindig behívom láb mellé, ha el akarunk menni más kutya mellett. Gyakorlatilag rájuk sem nézett.
Ebből a 3ból 2 gazda olyan rakás szerencsétlenség volt, hogy nekem kellett az ő kutyájukat megfognom, mert nem mertek odamenni. Az egyik ilyen után műteni kellett a kutyám combját, mert amikor egy 6 kilós kutyát elkap egy német juhász, az nem vicces.
Sajnálom, pedig ismerek más német juhászokat is, látom, hogy nagyon intelligens fajta, mégis úgy gondolom, hogy a többségük hamis:( Többé nem kockáztatok, inkább kikerülöm őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!