Farok vágás és fülvágás?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy óriás snacit.
Nekem jobban tetszik ha felvan kupírozva a füle és levan vágva a farka,de úgy hallottam hogy most már nem lehet farok és fülvágást csinálni,ez igaz?
előre is köszönöm.
az új állatvédelmi törvény azt írja, hogy farokcsonkítást 7 napos korig lehet, fülcsonkítás tilos
"Betiltják a kutyák esztétikai célú fülvágását (eddig a törvény a tenyésztett kutyáknál engedélyezte), és farokkurtítást is csak a kutya hétnapos korig szabad végezni - erre azért lehet szükség, mert szűk helyen könnyen megsérülhet a kutyafarok."
Fülvágást már csak argantin dogon, staffordon, dán dogon és dobbermanon lehet. Nem lehet kupíroztatni a schnauzeren, a német dogon nem.
Van olyan állatorvos, aki észreveszi és beismeri, hogy ez a fajta "állatvédelem" csak álhumánusság. Az én közép-scacimnak is levágták a fülét és a farkát, gyönyörű lett. Az mondta a doki, hogy ha kérdezik, akkor azért van levágva a füle, mert csúnyán megsérült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!