Farok vágás és fülvágás?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy óriás snacit.
Nekem jobban tetszik ha felvan kupírozva a füle és levan vágva a farka,de úgy hallottam hogy most már nem lehet farok és fülvágást csinálni,ez igaz?
előre is köszönöm.
ennyi.
nem bántani akarom én a kutyát,csak szerintem úgy szebb,de ha nem lehet akkor nem lehet,ennyi.
aki meg kreténnek nevezett az meg magát minősíti.
igazad van,szerintem sem szép a dobermann hosszú farokkal és lógó füllel.
A fülkupírozás még jót is tehet a kutyának. Gondoljatok bele, egy életen át tartó fülgyulladás jobb? A lógó fül ha a fejre simul szinte állandó hallójárat-gyulladások melegágya. Ezt hagyni nem állatkínzás?
A hosszú farok pedig örökös sérülés forrása. Milyen jó is lobbizni az állatkínzás ellen, de ha a kutyád faroktörést szenved, akkor meg itt kérdezel, hogy mit csinálj vele.
Én csak azt mondom, hogy vannak azok a fajták, amiknek már századok óra vágják a fülét-farkát, és azok igenis 1-így szépek, 2-így "praktikusabb", jobb nekik, egészségügyi szempontból is.
ilyenkor felejtjük el azt, hogy anno a vágásoknak volt funkciója. mint ahogy a kutyáknak is volt funkciója!
manapság már a kutyáknak nincsen, és ugye divat lett a vegán meg a PETA, meg az egyéb sötétzöldségek, és az emberek automatikusan azt gondolják, hogy a funkcióját elvesztett kutya anatómiailag is funkciótlan lett. pedig nem!
a vadászkutyák farka sérülékeny, és lehet, hogy a szegény vizsla már képről sem lát erdőt, meg fákat, de azért a bútorokon is szét tudja törni a farkát. a lógó fül ugyanígy sérülékeny - nem véletlen hát, hogy anno levágták! a fajtámnál a nem fülvágó gazdik többet szenvednek a kutyáik füleivel (hát még a kutyák...) mint mi, akik 8 hetesen bevállaltuk a beavatkozást, és 2-3 hét kötözést leszámítva semmi teendőnk nem volt a kutya füleivel. a fajtatársaié viszont rendszeresen bepállik, rossz irányba hajlik-fordul-törik, ezért kötözni kell (nem 2-3 hétig, mint nekünk, hanem hónapokig), nyáron beköpik a legyek, stb.
ne a funkcionális kurtításban élje már ki mindenki a nagy állatvédő ösztöneit, hanem a foglalkozzon a valóban szenvedő állatokkal...
ennyi,az állatvédők nem is értenek a kutyákhoz,ezzel inkább megvédjük a kutyákat.
inkább az állatvédők próbálják a kutyákat menteni akiknek nincs mit enni és verik őket.
nem erről beszélek
szerintem az állatvédőknek nem ilyen dolgok betiltása a feladata,hanem a beteg és véresre vert,láncon tartott kutyák segítése.
jól van értettem hogy mit írtál.én csak megismételtem magam
hogy nem hülyék,mert megmentik a kutyák életét. és segítenek nekik.
=)
A farokvágás pár napos korában végrehajtják még.
A fülvágást kizárólagosan törzskönyves kutyáknak végzik el az orvosok.
Nézd, ha ténylegesen választ szeretnél kapni, ne itt kérdezősködj, tudakold meg a tenyésztőnél, hívd fel a városod állatorvosait, hogy van-e aki elvállalja. Ez a legegyszerűbb és legbiztosabb módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!