Svájci fehér juhász? Mennyiben külömbözik egy német juhásztól? Van Magyar országon ilyen tenyészet
Röviden a válasz az,h semmiben mert ő is németjuhász,csak más néven törzskönyvezték.
Mint Fehér Svájci Juhász tulajdonos engedd meg,hogy megcáfoljam azt a sok hülyeséget amit összehordanak róluk azok akik csak messziről láttak ilyen kutyát.
Először is nem albínó. Gyönyörű fekete orra van,fekete szája,fekete szemei. Úgy ahogy van hosszú szőrű fekete németjuhász úgy van ez fehérbe is. Nem is értem miért ilyen hihetetlen ez.
Az én kutyám 2 éves múlt. A diszplázia szűrése jobb az átlagnál,minimális (még tenyésztésben is elfogadott) diszpláziát sem állapított meg nála az orvos. 3-4 hónapos korára már nem ment ki a nyitott kapun,ült,feküdt és maradt,pacsit adott és bármilyen ételhez csak akkor nyúlt,ha arra engedélyt adtam. Borzasztó értelmes kutya. Ösztönösen védte a házat kis korától kezdve. Ha ott vagyok senkit nem bánt,ha nem vagyok ott senkit nem enged be! Azóta ki lett képezve őrző-védő munkára! Félelemnek,bizonytalanságnak a jelét sem mutatta. Hamar rájött mi a lényege. Családot soha nem harapna meg,játékos velük,de egygazdás kutya! A pórázt ő pl. nem engedi,h idegen kezébe adjam,egyszerűen elveszi tőle. Ha valaki hozzámér ártó szándékkal rögtön támad. Nagyon hűséges. Egy mélyen letapadt fülzsírnak köszönhetően,egyszeri középfül gyulladáson kívül semmi baja nem volt szerencsére! Szóval nagyon nem seljet,hanem pont az ellenkezője,persze közülük is jó kutyát kell kifogni!
Üdv!
HRC: istenem, olvasgattam a válaszokat, és komolyan, imádlak. ♥
Minden kennel olyan messze van tőlem, ami olyan megbízhatóbb lenne, erre meg Tatabányám van egy svájcis... komolyan, ekkora mákot...
Köszi. ♥
Mivel? Fehér farkassal meg német juhásszal és abból lett neki sfj?
Tudod te mi az a fehér farkas?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!