Óriás schanuzer vagy német juhász?
Sziasztok!
Fiatal vagyok,a 2 fajtáról lehet szó csak,mindkét fajtát nagyon szeretem.
16 éves vagyok.
Én nekem melyik lenne a megfelelőbb?
Melyik a szökősebb?
Melyiknek van nagyobb mozgásigénye?
Mindkettőről amiket általában kell tudni,elmondanátok az jó lenne,előre is köszi :)
Én személy szerint a német juhászt pártolom, mert: hihetetlenül értelmes, barátságos, ugyanakkor védelmező és nagyon jó házőrző.
Igaz a szőrét egy-két naponta nem árt átkefélni.
A mozgásigénye elég nagy, de egy kiadós séta, játék is le bírja fárasztani. Sokat kell vele törődni, mint minden más kutyával.
Én ennyit tudok. Remélem segítettem! (:
Honnan tudná innen bárki, melyik fajta lenne számodra megfelelő? Nem írtad, mik az elvárásaid a kutyától. Nem írtad, te milyen életvitelt folytatsz.
A jó nj lényegesen könnyebben tanítható bizonyos dolgokra, mint a snaci. A snaciban van egy adag terrier vér is.
Nekem volt mindkét fajta.
A snaci állomány sokat változott, nem javára. Az nj pedig annyi, mint égen a csillag. Szerencse és tudatos választás kell a megfelelőt kiválasztani.Nem mindegy, mit is akar a gazda elvárni a kutyától.
Sziasztok,ház ezek lennének az elvárásaim:
Hát én lefárasztani szerintem megfelelően letudnám,1 óra intenzív mozgás minimum mindennap,hétvégén több,engedelmességi és játékkal.
Szeretném ha őrizné a házat,mivel vannak puli kutyáink jó lenne ha velük is öszetudnánk szoktatni őket.
Legyen hűséges és ne legyen sem agresszív sem ijedős.
Kutyasuliba is vinném,jól szocializálható kutya lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!