Kleptomanias a kutya?
Persze tudom hogy nem lehet,de mindent ellop!
Nem is azert hogy jatszon,hanem osszegyujti a kert sarkaban.
Akarmit amit a szajaba vesz,ongyujto,fantas doboz,cipo,zacsko,diszparna,stb.
olyan dolgokat ami nem is kell tenni,de mindent gyujt.
ha rajtakapom hogy visz kifele valamit,raszolok,es ugy kezd el sprintelni mintha a zsaruk kergetnek :D es mivel kozos kert van a szomszedokkal igy az o labtorlojuket,lapatokat,sepru,amit elbir es el tud vinni mindent ellop.
sehogysem tudom errol a rossz szokasarol leszoktatni.
Rá kell szólni mindig, elvenni tőle az adott dolgot, letenni kettőtök közé, és nem engedni hozzányúlni. Addig nem szabad feladni ezt a kis "harcot", amíg ő ott nem hagyja, ezzel át nem engedi neked. Ezt mindig, minden dologgal játsszátok el, akár többel is, és ha lehet, csak felügyelettel legyen kint a kutya egy darabig, hogy 100%-ban tudjátok kontrollálni, mit csinál.
Emellett egy kis agymunka is jót tenne neki, a séta és a mozgás önmagában sok kutyának kevés. Amelyiknek esze is van, azt dolgoztatni kell, különben saját maga találja ki, mire fogja használni a fejét.
akumi:
hidd el probaltam mar.amig latom,nem csinal semmi,de ha elfordulok,mar kint is van.
Nem csak fizikailag farasztom ot,nem dolgozok,napi 24 orat szinte eggyutt vagyunk.sok a jatszas is.
Játszás, mozgás, oké, de van feladata, kell neki huzamosabb ideig koncentrálnia bármire? Ha ennyire szeret cipekedni, csinálj belőle feladatot, keríts neki egy kosarat, és cipeltesd vele a boltba, vigye el sétálni a kedvenc labdáját, a lényeg, hogy lefoglalja a fejét.
Ha meg hátat fordítasz, és akkor csinálja, akkor rögtön fordulj vissza. De ha mindig csak felügyelettel van kint, akkor vagy bent fogja elkezdeni, ahol rászólhatsz, vagy előbb-utóbb kint, hiába figyeled, amikor szintén rászólhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!