Te bevállalnád?
Nyáron,szünetbe lenne időm. Gondoltam a Golden Retriever,kis tacskó és shih-tzu mellé szeretnék egy kiskutyát. A shih-tzu szoba kutya,lakásba van. A golden mivel nagytestű csak az udvaron van,a tacskónak meg szabad a járás.A golden játékos nagyon,a shih-tzu nem is sokat van lent csak az udvaron,meg nem is játékos, a tacsi meg nem tud játszani vele ,mert egyszerűen akkora a test méret különbség,hogy nem is akar vele játszani a kis tacsi mert csak szenvedés neki.Ezért gondoltam egy közepes termetű kutyára. Amik tetszenek: Boxer,Német juhász,Amerikai staffordshire terrier,Berni pásztor,Husky,Malamut.
TE beválallnád?
Vagy szerintetek ennyi kutyával nem lehet bírni? Persze, egyéniség függő,de úgy gondolom tudnák parancsolni.Ja és a tacsi még kölyök státuszba van,szóval "úgymond 2 kis kutya egyszerre" szlogen is érvényes.
És nem azért akarok még egy kutyát,mert majd akkor el lesznek egymással,hanem hogy addig amig nem vagyok otthon ne unatkozzon.Az,hogy ennyi kutya egy embernek sem pontos ,mert van még 2 ember rajtam kivül,aki tud sétáltatni,stb.
Ha tudnád őket nevelni és mindegyikkel egyformán gondoskodni illetve az anyagi háttered is megvan akkor nyugodtan bevállalhatsz még egy kutyát :)
én személy szerint 3 kutyánál már megállnék, most 2 kistestű kutyám van..
én boxer,német juhász és berni pásztor közül vmelyiket választanám..
Shih-tzu: napi 3-4x van lent pisilni,kakilni + este 1 jó óra sétálás.
Golden R.: ő ugye tud futkozni és labdázni az udvaron.Napi 2x 1 óra séta + labdázás.
Tacskó: ő még kiskutya,1 hete van itt,még nem rendeződtek az oltásai,nem lehet utcára vinni.Marad neki az udvar,de ha nagyobb lesz ő is megy majd a shih-tzuval.
nem kell engedély az állatvédelmi törvényben az van, hogy 10m2 / kutya az alkotmánybíróság pedig kimondta, hogy a helyi rendeltek ezt nem írhatják felül és jogellenes ha megszabják hány kutyája lehet valakinek
A te döntésed de én semmiképpen nem vállalnék újabb kicsit amíg a tacsi is kölyök talán 1 év múlva... mondom ezt úgy, hogy 7 kutyám van :) de két kölyökkel tényleg nem egyszerű
Én nem vállalnám be. Most nekem is 7 kutyám van és sajnos, bármi minden szabadidőmet rájuk fordítom nem tudok mindegyikkel annyit foglalkozni amennyit kellene. csak nagyon ritkán tudom magammal vinni a falkát, mert ennyi kutya mozgatása már komoly logisztikát igényel.
2-3 kutyával lehet még szerintem úgy foglalkozni, hogy mindegyiknek megtaláld a számára legjobb sportot, tanítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!