Tele van a kutyam mindig kullancsal! Nem haszal semmi (? )
Elosszor spot-on hasznaltunk,nem segitett semmit.
Utanna vettem neki nyakorvet,az pedig mintha vonzotta volna a kullancsokat.nem gyoztem leszedni,kiszedni belole.majd megint spot-on vettunk,es ismet talatam mar benne kullancsot,pedig csak ket hete tette ra az orvos.
Nem hiszem el hogy ez van.Mivel probalkozzak?Mi segitene?
Mar teljesen kivagyok,mivel minel tobb kullancs megy bele annal jobban felek hogy megbetegszik.
(az allatorvos sem tudott semmit sem ajanlani)
Milyen fajtákat próbáltál?
Pl. a Kiltix mellett ugyanúgy belemegy a kutyába a kullancs, akkor fejti ki hatását, amikor a kullancs már megszívta magát.
frontline volt az utolso,az elozo nem tudom pontossan milyen,a doki tette ra,de ugyanabban az ar kategoriban volt.
a nyakorv pedig kiltix volt.
Frontline nagyon régóta a piacon van, az állatorvosunk mondta is, hogy egyes területeken már hozzászoktak a kullancsok és meg sem érzik. Kiltix mellett pedig ugyanúgy belemegy a kutyába, ahogy írtam.
Próbáljátok ki a Scalibor nyakörvet, én nagytestűt kutyára vettem 4550Ft-ért, tehát a legnagyobb méretet. 5-6 hónapig véd, ez távol is tartja a kullancsokat és úszhat is benne!
Nem Mo-on vagyunk,ezert nem hiszem hogy hozza szoktak volna.
eddig mindig csak egy fajta kullancs volt,pici sotetbarna,lapos.itt ahol elunk a szugonyoktol is kell felnunk allitolag.70 euroba kerul valamilyen szuri ami meggatolja hogy megcsipjek.
Nálunk úgy tudom csak tehenekre, haszonállatokra van ez a szuri hivatalosan.
Egyébként a Scalibor a szúnyogok ellen is véd!
Olvasd el: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!