Ez miért van? Mással is van így?
Miért van az ha a kutyám pórázon van nagyon dominánsan viselkedik a többi kutyával,rájuk ugrik,rámászik,vinnyog nekik,vicsorog stb.,de mikor póráz nélkül van akkor öröm nézni hogy játszik más kutyákkal,körbeszaladgálják az egész területet játszanak:) Akkoris vinnyog de az szerintem hozzá jár már :D De akkor tényleg okosan játszik. 2 éves szuka pincsiről van szó!
Tudom ez általános hogy a kutya ilyen pórázon,de lehet tévedek,de ha nem tévedek akkor miért van ez? És mi a megoldás?
Persze azt is tudom hogy póráz nélkül nem szabad lenni,de másképp nem tudom lefárasztani,mert futtató kb 5 négyzetméter ahová már csak idős asszonyok járnak beszélgetni,meg fiatalok inni.. tele van cigicsikkel az egész minden,fű nuku.. Ahol sok ember jár ott nem eresztem el póráz nélkül,de este 8 után már igen :) meg ha olyan helyre érünk délután meg délelött ahol kevés az ember akkoris elengedem,de nem én vagyok ezzel egyedül sok embert látok így:) Behívható a kutyám amúgy,jól nevelt!
Egyszerűen ne hagyd, hogy húzza, rángassa a pórázt és hisztizzen! Rántsd meg a pórázt határozottan és ültesd le a kutyát, ha jól viselkedik, akkor jutalmazd meg finom falatokkal!
Ha teljesen bekattan, akkor hátraarc és vidd el onnan, de aztán ha lenyugodott, ismét menjetek a probléma forrása felé!
Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy az emberek nem tudnak megfegyelmezni pár kg-os ölebeket :O ha másra nem reagál, akkor hanyatt vágnám addig, amíg lehiggad!
Pl. egy ismerősöm sheltiejével és a saját kutyámmal voltam a rendőrnapon a Városligetben a múltkor...a sheltie sokszor bepánikolt, ekkor kaját sem fogadott el, a lábam alá lépett többször is, ekkor pórázzal irányítottam.
A rockkoncertnél aztán teljesen bekattant, vergődött, el akart rohanni, vagy rám akart mászni. Közben az én kutyám hanyatt fetrengett, nyavicskolt és élvezte a pillanatot a dübörgő hangszóróktól pár méterre :D
Fogtam a sheltiet, az oldalára fektettem határozottan, ami mondjuk nem sikerült elsőre :D A pórázzal aprókat rántottam oldalirányba, mikor fel akart pattanni, jobb kezemmel pedig nyugodt mozdulatokkal masszíroztam a mellkasát...ettől elég jól lehiggadt és ellazult, persze még félt...amikor már fél percig magától, érintés és rántás nélkül az oldalán fekve maradt, akkor lassan felálltunk és továbbmentünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!