Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez miért van? Mással is van így?

Ez miért van? Mással is van így?

Figyelt kérdés

Miért van az ha a kutyám pórázon van nagyon dominánsan viselkedik a többi kutyával,rájuk ugrik,rámászik,vinnyog nekik,vicsorog stb.,de mikor póráz nélkül van akkor öröm nézni hogy játszik más kutyákkal,körbeszaladgálják az egész területet játszanak:) Akkoris vinnyog de az szerintem hozzá jár már :D De akkor tényleg okosan játszik. 2 éves szuka pincsiről van szó!

Tudom ez általános hogy a kutya ilyen pórázon,de lehet tévedek,de ha nem tévedek akkor miért van ez? És mi a megoldás?

Persze azt is tudom hogy póráz nélkül nem szabad lenni,de másképp nem tudom lefárasztani,mert futtató kb 5 négyzetméter ahová már csak idős asszonyok járnak beszélgetni,meg fiatalok inni.. tele van cigicsikkel az egész minden,fű nuku.. Ahol sok ember jár ott nem eresztem el póráz nélkül,de este 8 után már igen :) meg ha olyan helyre érünk délután meg délelött ahol kevés az ember akkoris elengedem,de nem én vagyok ezzel egyedül sok embert látok így:) Behívható a kutyám amúgy,jól nevelt!

2012. máj. 5. 23:53
1 2
 11/13 Szilvi & Argos ***** válasza:

Egyszerűen ne hagyd, hogy húzza, rángassa a pórázt és hisztizzen! Rántsd meg a pórázt határozottan és ültesd le a kutyát, ha jól viselkedik, akkor jutalmazd meg finom falatokkal!

Ha teljesen bekattan, akkor hátraarc és vidd el onnan, de aztán ha lenyugodott, ismét menjetek a probléma forrása felé!

Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy az emberek nem tudnak megfegyelmezni pár kg-os ölebeket :O ha másra nem reagál, akkor hanyatt vágnám addig, amíg lehiggad!

Pl. egy ismerősöm sheltiejével és a saját kutyámmal voltam a rendőrnapon a Városligetben a múltkor...a sheltie sokszor bepánikolt, ekkor kaját sem fogadott el, a lábam alá lépett többször is, ekkor pórázzal irányítottam.

A rockkoncertnél aztán teljesen bekattant, vergődött, el akart rohanni, vagy rám akart mászni. Közben az én kutyám hanyatt fetrengett, nyavicskolt és élvezte a pillanatot a dübörgő hangszóróktól pár méterre :D

Fogtam a sheltiet, az oldalára fektettem határozottan, ami mondjuk nem sikerült elsőre :D A pórázzal aprókat rántottam oldalirányba, mikor fel akart pattanni, jobb kezemmel pedig nyugodt mozdulatokkal masszíroztam a mellkasát...ettől elég jól lehiggadt és ellazult, persze még félt...amikor már fél percig magától, érintés és rántás nélkül az oldalán fekve maradt, akkor lassan felálltunk és továbbmentünk.

2012. máj. 6. 23:06
 12/13 A kérdező kommentje:
Szilvi ne hidd,mindent kipróbáltam már azokat is amiket te leírtál,földre szorítás,volt hogy csak nyugtattam,volt hogy rászóltam,pórázon is rántottam,volt hogy fel alá járkáltunk,volt hátraarc..De mienk is ilyen mint amit írtál bepánikol zajos helyen,meg ahol sok a kutya,ugrál rám meg volt anno kutyakiállításon el kezdett kitörni szó szerint.. És ez a popsi érzékenységet tényleg az akkori tüzelése óta csinálja. Kutyaiskolába be vagyunk iratkozva,de nem használ semmit,mert végigsírja az egészet,oktató leszar minket nagyon gáz..Van még 1 kutyaiskola de nem tudom használna -e :/ Mindent kipróbáltam már,első szóra le is ül nekem bárhol legyünk,nem is kell hozzá jutalomfalat,teljesen engedelmes csak vannak helyzetek amikor bekattan,de csak pórázon inkább! Nem a mérettel van itt a baj..
2012. máj. 6. 23:28
 13/13 Szilvi & Argos ***** válasza:
A leírtakból arra gondolok, hogy túlzottan ideges és érzékeny idegrendszerű...ebben az esetben még fontosabb, hogy minden helyzetben Te irányítsd, hogy a kutya fel tudjon nézni Rád, mint magabiztos és követésre méltó vezetőre
2012. máj. 6. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!