Hol találok Yorkshire Terriert Baranya közelében?
50ezer drága egy kutyáért, ami veled van legalább 10 évig, de egy jó telefonért nem sok a 120, ugye?
Egy yorkie 100nál kezdődik. Ha neked az 50 is sok, akkor miből fogod fizetni a szaporított, beteges kutya állandó állatovosi számláját és a gyógyszereit?
Igaza van Little Rednek, inkább gyűjts még hozzá egy kis pénzt és lesz egy egészséges kutyát.
Azért kerül 100eFt-ba tenyésztőnél egy yorki (vagy bármelyik másik fajta kutyus), mert a szülők tenyészszemlések, egészségügyi szűrései vannak az öröklött betegségekre, normális táppal etetik őket, chipezettek, törzskönyvezettek. Ez a garancia arra, hogy olyan kutyát kapsz, amilyet szeretnél. Szaporítótól vett kutyára biztos, hogy a többszörösét fogod költeni. Elég csak megemlíteni a patellát, ami a szaporított yorkiknál igen gyakori, pár év múlva még egyszer ennyit - ha nem többet -
rá fogsz fizetni a műtétre.
Ha olcsón kell kutyus, nézelődj, yorki keveréket talán ingyen is kapsz.
Ja és a másik... Sok olyan eset van, hogy yorkinak hirdetik őket, aztán pár hónappal később kiderül, hogy keverék kutyákról van szó. Gondolom ezt sem szeretnéd. Én a vásárt is elfelejteném a helyedben, tenyésztő nem árul vásárban kutyákat.
Ha olcsón vagy ingyen szeretnél kutyust nézz körül a menhelyeken. Mást nem tudok ajánlani.
Vagy vegyél egy szaporítótól potom összegért és költsd a vételár többszörösét állatorvosra (ebbe a vásár is beleértendő, ott is csak szaporított kutyák vannak).
Vagy rendes tenyésztőtől egyszeri összegért egy egészséges kutyust aki sok-sok éven át a társad lesz.
Én 5 évet spóroltam rá :) Jó, nem az ország legjobb kenneljéből, de egy törzskönyves, egészséges és jó idegrendszerű kutyám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!