Sosem lesz behívható a kutyám?
Lehet, hogy buta kérdés, de érti a kutya a parancsot?
Azt írtad, hogy 1 hónapja van nálad, előtte tisztán látszik, hogy nem foglalkoztak vele.
Nem lehet, hogy nem érti, amit szeretnél tőle?
A husky eleve nehéz eset, főleg, ha az előélete is rosszul alakult. 1 hónapja van Nálad, az még nagyon rövid idő. Az, hogy kizárólag kézből kap enni, az szuper dolog, erősíti a kötődést. Rengeteget tanítsd, játssz vele, gyakoroljátok a laza pórázon történő, láb melletti sétát, naponta akár 1 órán át is, ez növeli a kutya szemében a tekintélyedet is. Feltétlenül modernebb szemléletű kutyasuliba menjetek.
A hosszú pórázt ajánlom én is, le ne vedd róla!!! Ha a kutyát nem is, a póráz végét még utolérheted! :)
Hívd egyszer, ha jön dicséret, kaja, simi. Ha nem jön, akkor "nem", határozott pórázrántás...ha feléd indul, akkor dicséret, ha odaér, kaja.
Mindenféle Fennel, Tükör módszer, Cerberos módszert alkalmazz, ami a vezérségedet erősíti meg!
Argos kutyám 2009.febr.12-én került hozzám menhelyről, előtte 3 nappal adta le a gazdája...roti-nj keverék, akkor volt 9 hónapos.
"Okosok" mondogatták, hogy ki se vigyem a kertből pár hétig, hadd szokjon meg, aztán pár hónapig el ne engedjem a pórázról, stb.
Láttam a kutyán, hogy össze van zavarodva, hisz a biztos helyről bekerült egy nagy falka kutya közé, ahol a kajáért is meg kellett küzdenie. Bennem kereste a biztonságot, a nyugalmat, mikor elhoztam.
8 méteres flexit használtam, ki sem használta a teljes hosszt jó pár napig...mivel el nem ment mellőlem, a Duna parton, két oldalról határolt részen már 13-án, tehát hozzám kerülése másnapján elengedtem a pórázról!! El sem ment a közelemből...pár nappal később már a kevésbé forgalmas utcán is szabadon ment, mert hívásra odajött és a "nem"-re megállt.
Pár hét után kinyílt a csípája, a tiltószóra és a hívásra sem reagált, jutalom ellenére sem...ekkor volt, hogy utána mentem, grabancrázás, póráz 15-20 percre...ezt csináltam kb. 1 hónapig, bevált. Sokszor még szelektíven hall az 1. hívás után, de aztán keményebb hangra azonnal pattan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!