Mit lehetne tenni, ha tudom, hogy a szomszéd veri a kutyáját?
Figyelt kérdés
Nincs róla bizonyítékom, nem lehet átlátni a kerítésükön, viszont sokszor hallom, hogy káromkodik, utána nagy püfölés, kutyavonyítás...
Amúgy nem tartja láncon meg ilyenek, "csak" veri, napi többször is.
2012. máj. 3. 22:01
1/8 anonim válasza:
ez nem állatkínzás, mert a törvény csak az indokolatlan kínzást bünteti. a szomszéd meg, ahogy értem, csak akkor veri a kutyát, amikor az valami rosszat csinál. esetleg vedd fel videóra, és akkor esetleg lesznek bizonyítékok is, ha mégis feljelentenéd.
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor is veri, ha a kutya épp csak útban van, és nem tud tőle kimenni a kapuig..
Amúgy szerinted meg szabad ütni egy kutyát? Az én szememben TILOS megütni bármilyen állatot...
2012. máj. 3. 22:07
3/8 VBeata81 válasza:
Azt hiszem, a jegyzőnél bejelentheted. De szerintem nem sok foganatja lesz, sajnos.
4/8 A kérdező kommentje:
Azt olvastam, hogyha jegyzőnek szólok, akkor börtönbe is mehet.. Na ezt én nem akarom, mert van egy kisgyermeke, akit imád, sose bánt
2012. máj. 3. 22:15
5/8 VBeata81 válasza:
6/8 anonim válasza:
"Amúgy szerinted meg szabad ütni egy kutyát? Az én szememben TILOS megütni bármilyen állatot..."
Senkit nem érdekel, hogy a te szemedben mi tilos. Ha nincs bizonyítékod, hivatalosan nem tehetsz semmit. Nem hivatalosan meg azt csinálsz, amit akarsz.
7/8 anonim válasza:
Ha vannak a kutyán jelei annak, hogy verik, tehát az állatrvos meg tudja állapítani, hogy állat bántalmazásáról van szó, akkor az Állatvédőrség tényleg segíthet. Bizonyíték nélkül viszont senki nem tud tenni semmit,
8/8 anonim válasza:
A mi szomszedunk is azt hiszi, hogy eheztetjuk.. Eppen szombaton volt itt a rendorseg, mert egy teljes napig nem voltunk itthon! Inkabb torodj a sajat dolgoddal, ahelyett, hogy masoknak keserited az eletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!