Leszidás közben dícséret?
Szóval ha leszidom a kutyát,és ha a párom jelen van,odabújik a lábához,hogy védje meg.Fordítva szintúgy.Ő babusgatja ilyenkor,én nem.melyikünk teszi jól?ilyenkor a simogatást mire fogja értelmezni?arra hogy hiába volt rossz,nem haragszanak rá,vagy "a papa megvéd,ne félj" nyugtató simi.
mert volt olyan hogy leszidtam,futott a páromhoz hízelegni,és nem vette komolyan a dorgálást,és épp úgy folytatta a rossz szokásait mintha nem történt volna semmi.
én etetem,játszom vele,tanítom,hallgat is rám,de ha a párom jelen van,és szidni kell,akkor egyáltalán nem vesz komolyan.szó szerint kiröhög és elmegy :D
de csak ilyenkor,ha pl. kimegyünk egyet sétálni,és be kell hívni vagy egyszerű engedelmességi kéréseim vannak,akkor nem csinálja.
Szia!
Szerintem nem jól csináljátok. Mi ha büntetés van, akkor mindketten 'dühösek' vagyunk, egységként lépünk fel a kutyával szemben. Amit ti csináltok, szerintem nem hatásos, mert a kutya érzi, hogy nincs nagy gáz, az egyik leszid, megyek a másikhoz. Azt javaslom, ha valamit elkövet, mindketten szidjátok meg, ne legyen menedékje, igenis érezze a tett súlyát.
Gyereket sem lehet úgy nevelni, ha anya nem engedi, majd apától megkérdezem, ő úgyis igent mond. A gyerek is kiröhögne a hátad mögött és kijátszana titeket, ugyanezt megteszi a kutya is.
Ha büntetés van, mindkettőtök részéről legyen az, csak így lehet eredményeket elérni.
Én is mindig rászólok a páromra,hogy ne babusgassa,hagyja figyelmen kívűl amikor épp bújik.
erre az a válasza:dehát olyan aranyos...
nem érti meg,hogy fegyelem is kell,szerinte túl szigorú vagyok.
pedig én is ugyanúgy szeretgetem,de nem akarom hogy ő irányítson minket.
Az baj, ha egy ilyen egyszerű dologban sem tudtok megegyezni. Üljetek le, beszéljétek meg, akár szakember jelenlétében is, aki el tudja magyarázni a párodnak, hogy miért nem jó, amit csinál, egyrészt a kutya érdekében, másrészt mert még a kutyánál csak-csak elnézitek egymásnak az eltérő elveket, de egy gyereknél már válóok lehet az ennyire eltérő nevelési hozzáállás.
Vagy egyszerűen csak nyomd a kezébe Cesar Millantól a Csodálatos kutyadoki című könyvet, abból ha képes rá, biztosan megérti, miért kell a kutyának az irányítás, és miért kell ésszel kutyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!