Miért van olyan opció a menhelyek oldalain, hogy nem lehet külföldre örökbe fogadni?
Pl. itt van ez a link: [link]
Nem az a cél, hogy minél több gazdátlan kutyust fogadjanak örökbe?
Ez azért elég változó, de a dobermann mentés pl idehaza nem is közvetít kutyát, hanem Németországba mennek. Az ottani fajtaklubbal szorosan együttműködve választják ki a gazdit, ill a gazdi a kutyát, így tudják követni az állat sorsát. És sajnos épp a magyar kultúra mentes állattartásnak köszönhetően ezzel fájó szívvel egyet is értek (Mármint, hogy ezt a fajtát inkább No-ba adják örökbe, nem itthon. Ott megbecsülik őket szinte teljes mértékben). Amúgy ha jól tudom a németek pl az összes saját fajtájukat szívesen fogadják, nem egy boxerről, schnauzerről vagy rotiról hallottam a dobermann mellett hogy a végső gazdi német lett.
Ha több hazai szervezet együtt működne a külföldiekkel akkor biztosan közvetítenének kintre is.
Ez engem is elegge zavar,mivel Szlovakian elek,es szerettem volna orokbefogadni kutyat Magyarorszagrol.
Azt teljesen hulyesegnek tartom hogy mert nem tudjak latogatni.az en varosom kozelebb van mint mas Mo-i.
aki pedig azert szeretne hogy kinozza,szoreert,stb. az megtalalja ra a modjat ugy is.annyi kobor,gazdatlan kutya van.
ha igazabol a kutya erdekeit neznek akkor vennek a faradsagot es korbeneznenek.
Minden menhelynek eltérő szabályai vannak. Ezeket a szabályokat a tapasztalatok és sokszor a rossz tapasztalatok alakították ki. Azért van az, hogy külföldre nem lehet örökbe fogadni, mert a menhelyek nagy része már szerencsére nyomon követi a védencei életét gazdisodás után is. Ezt nyilván bizonyos távolságon belül tudják megoldani. Ha egy szlovák városba szeretne örökbe fogadni valaki, akkor a menhellyel kell megbeszélni a dolgot. Mivel közel van, szerintem kompromisszumot lehet kötni. A menhelyek vagy fajtamentések külföldre helyi partnerszervezetek segítségével adnak egyébként örökbe, így biztosítják a megfelelő kontaktust.
Ennek az egésznek az a lényege, hogy egy megmentett kutyáért élete végéig felelősséget vállalnak a szervezetek. Nem kerülhet többé rossz helyzetbe, ez a cél. Sokszor megbántódnak emiatt emberek, de meg kell érteni, hogy itt a kutya a fontos. Az a kutya, aki már sokat szenvedett és ez többé nem fordulhat elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!