Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel kötitek le "hiperaktív"...

Mivel kötitek le "hiperaktív" kiskutyátokat, bérházban lakó, a hét nagy részén otthoni ülőmunkát végző gazdik?

Figyelt kérdés

Nemsokára öt hónapos lesz az eb, egész nap játszani akar. De nekem meg dolgozni kell. Mielőtt azt mondanátok, hogy vigyem ki, futtassam meg reggel-délben este aztán elfárad és hagyni fog,leírom, nem tudom még kivinni, mert az utolsó védő oltása most fog következni... önhibámon kívül.Futtatom itt a lakásban reggel is este is -hát játszunk, na:)-, olykor napközben..de hát ez nem elég. és tudom h nem is ez a módja. Hasznos ötletek?

És azt hiszem kicsit elrontottam már azzal, hogy napközben sokat van az ölemben, de egy idő után automatikusan felkapom, mert egész nap nyámnyog valamit -hiába takarítok, hiába teszek fel már mindent a polcra, mindig talál valamit.- én pedig féltem h hátha esetleg olyat talál, amitől baja lehet. De mért találna, csak aggódom... :/

Szóval a felkapkodás helyett valami egyéb. Azért is csinálom ezt, mert akkor alszik, és nyugton van. Ez egy pici lakás, jól teletömve mindenféle bútorral, nem tudom máshova elzárni.

köszönöm az építőjellegű válaszokat.

2012. máj. 3. 19:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
á, itt nagyon kutyak@kis a környék. sajna.:/
2012. máj. 3. 23:33
 12/20 anonim ***** válasza:

Öt hónaposan már rég sétáltatnod, szocializálnod kellett volna, függetlenül attól, hogy még nem volt meg az utolsó oltása, most már sokkal nehezebb dolgod lesz vele. De már mindegy... Vidd sétálni nyugodtan, a sok szimatolástól, új élményektől hamar elfárad, szüksége van a külső ingerekre. Eleinte valószínűleg félénk lesz, mert már kinőtte azt a kort, amikor a furcsa élményekre félénkség nélkül, csak kíváncsisággal tekintett, de nem szabad ilyenkor babusgatni, mert csak megerősíted a félelmét. Egy kicsit vidd majd távolabb attól a dologtól, ami nyugtalanítja, addig, amíg már tud rád figyelni, és akkor dicsérd, jutalmazd, és vidd lassan vissza a félelme tárgyához, addig, amíg rád figyel. Ha megint nem tudod magadra vonni a figyelmét, vidd távolabb és így tovább.

Próbálj vele tárgykeresős játékot játszani, labdázni, ilyeneket. Nekünk egy kedvelt lefárasztós játékunk az, hogy egy botra madzaggal pici plüsst kötök, és ezt hajkurássza a kutya.

2012. máj. 3. 23:40
 13/20 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképp ki kellene vinni! Ilyen korban már németjuhászokkal kellene játszania! Minél többet vársz, annál többet vesztessz. Nem mondta a doki, hogy ilyenkor már minimális a fertőzés esélye?
2012. máj. 4. 06:37
 14/20 A kérdező kommentje:

nem mondta :/

ám köszönöm az ötleteket.

12# ettől én is tartok h kifutok az időből, ami a szocializáltságát illeti -bár testvérek mellől hoztam, kutyák között volt, és csak egy hónapja van nálam. Hétfőn kapja az utolsót, és akkor rá egy hétre rendben lesz. Nem teljesen igaz h nem viszem ki, mert ha boltba megyek pl kiviszem csak nme rakom le. De már nagyon várom, hogy rendben legyen, hogy mért féltem ennyire? Volt három kutyank is azok raadasul kuvaszok voltak -nem is ilyen kis babszem janka-, akik elpusztultak parvoban.... :(

2012. máj. 4. 07:34
 15/20 anonim ***** válasza:
58%

hiperaktív kutya nincs ! csak lusta gazdi van !

te az vagy.

az indokod ,hogy nincs meg minden oltása, meg csak magyarázat a lustaságodra:)

ez egy építő jellegű lecseszés !

fogalmad sincs a kutyádról, sem a képességeiről, így talán nem ártana először is : hosszabb sétákat tenni !

motivációt találni neki: kaja,labda,stb

és nem gyerekként,hanem kutyaként kezelni!

hol marad a szocializáció, hol marad a játék más kutyákkal, hol marad a játék a nagyobb, vagy a nagy kutyákkal ??

ha ezek elmaradnak, mert már sajnos 5 hónapos így lassan ivaréretté válik ! a kutyáddal együtt te is beállhatsz a jogosan szidott, és lenézett ( ölebet -gyerekpótléknak tartott,kutyájához tök hül@e gazdák sorában. és hidd el ,később ez rosszabb lesz !

félelmetes ez a szintű hozzá nem értés, és felkészületlenség egy kutyát tartó részéről !

2012. máj. 4. 09:57
 16/20 A kérdező kommentje:

12# : köszönöm a hozzászólást! Végre felhívtam egy kutyasulit ahol azt mondtak h addig nem vihetem míg meg nincs az összes oltása. tehát hétfőn oltják, és szombaton már viszem is! :) Holnap pedig lemegyünk az utcára. Kérdeztem az állatorvostól a Margit szigetet, mert pár megállónyira van, de azt annyira nem ajánlotta.

15# igen, értem. Gyereket és kutyát is így nevelhetsz a reakciódat ítélve.Nem tud valamit az a szerencsétlen, jól leb@sszuk aztán kész...és akkor ej no', tuggya má' hogy merre van az arra...

2012. máj. 4. 12:42
 17/20 anonim ***** válasza:
[link] ;)
2012. máj. 4. 15:03
 18/20 A kérdező kommentje:
17# köszi! ;)
2012. máj. 4. 17:18
 19/20 anonim ***** válasza:

vidd el egy elhagyatott helyre, ahol nem járkálnak annyian

és fuss vele egy kicsit, mi is kockáztatunk mert itthon képtelenség volt lefárasztani,bár nekünk fiatalabb volt mint 5 hónapos, de egy nap 2x levittük egy elhagyatott helyre játszottunk vele meg minden és amikor már megkapta az összes oltást akkor vittük társaságba és megkezdtük a szobatisztaságra nevelést is (mert addig újságra meg pelenkára piszkított) ,ja meg a szocializálást is :)

de jó lesz ha már viszed kutyasuliba :)

2012. máj. 4. 17:58
 20/20 A kérdező kommentje:

kivittem de itt nincs elhagyatott hely -város közepén.

Hát... nem volt semmi, megtettünk 3 métert 10 perc alatt aztán elég is volt neki. Ezt még sokat kell gyakorolni valoszinuleg... :/

Azért félt ott kint, nem volt meg az érdeklődés a szagok és az ingerek iránt. Dehát ő egy ilyen pici kutya, félős természetű jószág...

2012. máj. 5. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!