Miért harap meg a kutyám?
Eddig nem csinát ilyet ma hogy ngedtem hovt megkörre rámtámadt és megharapott éskarmolt!Mi lehet a probléma
Sürgős!
Annak alapján, amiket leírsz, egy fikarcnyit sem ismered a kutyák viselkedését. Ezen lehet segíteni. Meg kell tanulnod a kutyanyelvet, azt, hogy a kutyák hogyan kommunikálnak a környezetükkel, mi az, hogy falka, mit tartalmaz a falka viselkedési repertoárja, mi az a falkavezérség, hogyan lehet elérni, használnak-e agressziót a kutyák az egymás közötti kommunikációban (megsúgom: nagyrészt NEM. A sérülés ugyanis nagyban rontja a falka sikerességét. Vagyis: NEM veréssel és fizikai bántalmazással fogsz eredményeket elérni!!!). Nagyon melegen ajánlom Jan Fennell: Kutyapszichológia című könyvét. Érthető, olvasmányos, hasonló problémából indul ki, mint amivel te küzdesz. Keress rá a könyvre a neten is...
Az mindenképpen a pozitív hozzáállásodat bizonyítja, hogy nem veréssel, esetleg a kutya megölésével akarod a helyzetet megoldani, szóval hajrá! Minden kutyával "szót lehet érteni", a kulcs: érteni kell hozzá. Nincs mese, meg kell tanulni! Sok szerencsét!
milyen fajta kutya?
mert általában sok fajtának elég nagy a mozgás igénye és gondolom ahogy most elengedted jól érezte magát és nem akarta hogy megint meglegyen kötve és lelegyen gátolva a mozgása.
először is: ne kösd meg,még a kennelbe tartás is sokkal jobb.
másodszor:olvass sokat a kutyákról és vedd át a falkavezér szerepet.
az elöző is én vagyok,ja és ha nem lesz megkötve nagyon sokat mozogj vele és akkor nem hiszem hogy agresszív lesz amúgy is.
de ha nincs mozgatva agresszívvá válhat akármiylen kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!