Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyám legyen?

Milyen kutyám legyen?

Figyelt kérdés

Tudom ilyen kérdésből annyi van mint a szemét de egyszerüen nem tudok dönteni mert nem ismerem annyira a kutyafajták tulajdonságait keveréket meg nem szeretnék. Elég nagyok és hülyék az igényeim :) mert olyan kutyát szeretnék ami szeret mozogni de nem pörög mint border collie olyan vizsla szerű mozgás igénnyel (most is ilyen kutyám van), legyen nagy testű 60-70 cm között bár ha kicsit magasabb az sem zavar de azért a max az 75 cm, legyen könnyen tanítható mert nem vagyok még annyira tapasztalt kutyás (és vadász fajtát sem szeretnék ). Legyen család barát kutya bár ez nagy részben rajtam múlik, hosszú, félhosszú szőr előny de lehet sima is, legyen erőt sugárzó (bár ez elég hülye kritérium)

hobby célra szeretném a kutyát nem házörzésre, védésre hanem egy családi kutyát szeretnénk.

2012. máj. 1. 22:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Úgy nem vagyok tapasztalt hogy pl. egy dobermannt nem tudnék annyira kontrollálni. Sok fajta kutya megfordult már nálam mint pl. volt egy malamutom, vizsláim,külömböző keverékeim tehát nem első kutya lenne. Foglalkozni meg tudok vele eleget mert ráérek
2012. máj. 5. 01:13
 12/15 A kérdező kommentje:
Sajnos a labradorokat meg a külömböző retriver féléket ki nem állhatom nagyon tucat kutyák főleg errefele annyi van itt mint a szemét meg hajlamosak a hízásra. Szeretem a különleges fajtákat mert pl. erre felénk még egyszer nem láttam szép fajta tiszta német juhászt vagy malinoist
2012. máj. 5. 01:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Boxert ajánlok. Azért, mert nem mindenki német juhászt és labradort tart, pedig nem jobbak a többi kutyánál (általában könnyebben képezhetők de ennyi). A boxer nagyon játákos, gyerekimádó, de nagyon szívesen alszik és lustálkodik.
2012. máj. 5. 07:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Boxer úgyszintén. Nagyon kedves kutyák, úgy mondanám bohócok :D. Nekem a borderem mellett két boxerem van, és mindig is lesz egy mert gyereként otthon is boxijaink voltak. Nem létezik náluk jobb fajta a világon, én azt vallom :D. Olyanok néha mint egy cica, ha a kanapén vagyok és ott fekszenek. Bújnak és búgnak. De amint megyünk örzővédésre, vagy agilityre akkor odateszi magát. Mondjuk nagy csibészek, mert ha kicsit lazít az ember, akkor már vannak próbálkozásaik. De ha következetes vagy az életben, akkor nem lesz a kutyával sem probléma. Egyik barátnőm első kutyás és boxit vett, bír vele.
2012. máj. 5. 08:40
 15/15 Virry ***** válasza:
Én ajánlom az óriás uszkárt és esetleg a dobermannt. Ha jól szocializálod felveszi a te életritmusodat. Bár az uszit nyiratni kell, ettől eltekintve nagyon okos kutya. Nekem is uszim van meg dobermanom, és a nagy méretkülönbség ellenére jól megvannak egymással. Törpe uszi +dobermann. Bár kicsit bizar.
2012. máj. 5. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!