Golden (vagy labrador) elvannak lakásban?
Nagyon jó családbarát kutya, elvan lakásban is. De szerintem napi két óra séta kevés neki.
Szerintem legalább annyi mozgásra van szüksége, mint a német juhásznak.
Igen, szomorú látvány, mikor szegény kutya annyira elhízott, hogy vonszolni kell.. na ezt semmiképp nem engedném.
Én is elleneztem, hogy lakásban nagy kutyát tartsunk, de van egy ismerősöm, aki így tartja a goldiját, kiállításokra hordja, látszik a kutyán, hogy egészséges, jól érzi magát, ezért gondolkoztam el rajta. Eddig csak a nj fajtát ismerem közelebbről :)
Köszönöm a válaszokat, szívesen venném, ha írnátok még. Esetleg tippeket, akik hasonlóan tartják a kutyust? Hogy lehet őket kifárasztani stb :)
a kutya nagyon sok törődést igényel főleg amíg fiatal, nem az a lényeg, hogy lakásban vagy kertben tartod, hanem hogy hogyan neveled mennyit mozgatod...egy vadászkutyának édeskevés a napi 2 óra séta akkor is ha kertben tartod(azért lesznek jó vakvezetők is mert következetesen nevelik, határozzottan képzik őket és kitartóan bírnak dolgozni, menni egész nap ha kell)-egyedülléthez meg tudatosan szoktatni kell pici korától...!
Van még mit tanulnod a kutyákról, gondold meg százszor mielőtt újabb kutyát veszel magadhoz!
minden kutya elvan, ha megkapja kell neki!
1 : elegendő és minőségi mozgatás .
( sétá,futtatás,úszás ,stb)
2 : nyugodt nevelés, sok dícséret ,és arányos büntetés.
3:szocializáció, más kutyákkal,emberekkel.
4:nyugodt otthoni körülmények, egy nyugodt sarok ahol pihenhet,és rendszeresség , fontos a rendszeresség!
5: etetés, és orvosi felügyelet, rendszeres élősködő megelőzés ( kullancs,bolha,stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!