Skót juhászosok! Mivel jár egy skót juhász tartása?
Finoman szólva: iszonyú szőrmennyiséggel! A tacsi meg a németjuci lófütty hozzá képest, erre készülj fel. Mozgásigényileg a némettel van egy szinten. Imád az emberek közelében lenni, ha minden nap jól lemozgatod, akkor nem lesz gond.
A tacsival jól ellesznek.
A busszal sem lesz gond, fel fogják engedni. Jegyet mindenképpen kell venni ugyanúgy, mint az embereknek, teljes árút.
Nekem skót juhászom van, megpróbálok válaszolni a kérdésekre. Az én colliem nem igazán bírja a lakást, főleg télen, mikor vendégségben voltunk egy panellakásban ki kellett zárni az előszobába, mert annyira melege volt. Mondjuk ő kinti kutya, szóval lehet egy bentre szokott kutya jobban bírná, de ha nagyon ragaszkodsz a 25 fokos meleghez télen, akkor inkább más fajtát válassz. Egyébként ugyanolyan jól elvan lakásban, mint bármelyik más fajta. A lemozgatása sem vészes, napi 2 óra séta bőven elég neki, az enyém kimondottan lusta.
A szőre tényleg brutálisan hullik főleg így tavasszal, gyakran fésülöm és így is csomókban jön a szőre.
A méretéhez képest kimondottan keveset eszik, viszont kajára nagyon szépen tud dolgozni, jól motiválható. A tápválasztásra oda kell figyelni, mert a szar táptól nem fog jól kinézni a kutya.
A buszra természetesen felengedik, én is sokat utazom az enyémmel tömegközlekedve, nagyon jól viselkedik, de hozzá kell szoktatni kölyökkorban.
egy éves skót juhászom van...
-Sokszor kell fésülni,mert a bundája hatalmas
- Ahoz képest hogy nagy a bundája nem hullajtja a szőrét
-Barátságos kutya
-Eleinte kicsit fél de aztán megbátorodik
-A buszsófőr felengedné szájkosárral nyugi :D
-Nem olyan beles kutya
A helyesírási hibákért bocsi...
1.Szőrápolás, fürdetés.
2.Sok mozgás séta.
3.Az enyém 13 éves volt most pusztult el ő nem felkapta a labdát és visszahozta hanem az orrával terelgette, bármikor tudtam vele focizni ha unatkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!