Sheltie es a Skot juhasz kozott csak meretbeli kulombseg van?
szeretnek egy skot juhaszt.de ha csak meretbeli kulombseg van a ket fajta kozt akkor inkabb a shetie-t valasztanam.segitsetek legyszi.
Tenyesztotol vennek ezert linkelhetetek megbizhato kenneleket,mert amit en lattam annak a volt kutyai is fent vannak a neten,szul.datummal es elhalalozasukkal es 5-8 koruli eveket eltek csak.szoval oket biztos nem valasztom.esetleg fajtamentok oldalat is megkoszonnem.
Nem csak méretbeli különbség van.
3 nagyon hasonló féle kutya van:
a collie
az aussie
és a sheltie
A collie a legnyugodtabb, legkevesebb mozgásigényű fajta. Bár ő a legnagyobb a 3 közül, mégis leginkább őt ajánlják panelba.
Ezután jön a sheltie. Kicsi, pörgős kutya, nagy mozgásigénnyel.
Az aussie pedig a 3 közül, aminek a legnagyobb a mozgásigénye. Olyan nagy, mint egy border collienak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__159779-melyik..
az aussie miben hasonlít a sheltiere és a colliera?? küllemben nem.. személyiségben nem... még a kontinensben sem ahol kialakul... komolyan nem tudom mire gondolsz kedves első.
Ennyi erővel a border is jöhetne a sorba ami szintén angol pásztor ír mintával (mondjuk az aussie nem angol fajta)
Külalakra gondoltam.
Mert úgy vettem észre, hogy a kérdező eddig csak a külsejét látta meg ezeknek a kutyáknak. Nem jellem alapján kereste őket, mert nem tud róluk semmit. Csak hogy ezek tetszenek neki.
szerintem ennyi elég a sheltienek de legyen intenzív mozgás pl labdázás vagy agility ezeket imádják!
a sheltie nem elviselhetetlenül pörgős szóval nem nehéz lefárasztani és napi 2x 1 óra pl labdázás elég neki
(nekem 3 shelteim van szóval tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!