Az nagy baj ha a kutyám szájkosár nékül viszem
sétálni?
Én a hámjára akasztom a szájkosarat. Rajta van, de nem a száján.
Addig ne merjenek belém kötni, amíg a sok kis padlókefe őrjöngve rohangál az üres kutyafuttató mellett.
2012. ápr. 28. 21:03
12/23 A kérdező kommentje:
Ott a pont,de most mondtál egy jó tippet,én is a hámjára rárakom és ha ha pattognak és hívnak rendőr vagy közterületfentartót gyorsan ráadom.
Nekem is van rotim eszem ágában sincs szájkosarat rárakni amíg a teljesen neveletlen kutyák szabadon szaladgálnak és rátámadnak a pórázon vezetett kutyámra.Hogy védje meg magát ?Hagyjam hogy szétharapdálja valami hülye gazda által eleresztett eb,vagy amelyik a nyitott kapun kiront?Hát abból nem kérek se én se a kutyám.Egy kicsire összehajtott textilszájzárat érdemes zsebre rakni esetleges közteres támadás ellen.
2012. ápr. 28. 22:13
Látom, nagyképűség, gazdagság az megy. Kedves kérdező! Ha ennyi pénzed van, akkor meg is érdemelnéd hogy megbüntessenek!
2012. ápr. 28. 22:28
15/23 A kérdező kommentje:
Ez mért nagyképűség? Nem értem....
Mert a roti nem kiskutya ! Ha előírás kötelező kutyára szájkosarat adni. Vannak olyan fajták amelyikre muszáj , mert veszélyesnek van nyilvánítva a fajta. Jobb is ! Semmi kedvem egy nagy rotit látni amíg szájkosárt nélkül van ! Lehet hogy nevelt de nagy kutya és simán nekimegy a kicsiknek !!
2012. ápr. 28. 22:35
17/23 A kérdező kommentje:
Dehogy megy neki egy kisebb kutyának ha megvan nevelve egy kutyát nem erővel kell visszatartani,(és nekem a kiskutyám.)
2.ha szájkosár nékül van akkor a nékül van úgyse tud senki se tenni ellene semmit sorry
Nem megy neki a kicsiknek,mert póráz az van ,pont hogy a kicsik mennek neki a nagynak örjöngve,mert azokon póráz sincs,vagy csak sárkányeregető flexi ,aztán csodálkozik a gazdájuk ,hogy a nagy kutya nem tűri el birkatürelemmel,hogy a lábán meg az orrán lógjon egy kutya,meg előtte félméterre vicsorogjon,hanem ráfog megrázza és eldobja.Sajnos a kistestű kutyák nagy részét egyáltalán nem fegyelmezik pedig ugyanúgy kutya a pincsi is mint a rottweiler.
2012. ápr. 28. 23:41
19/23 A kérdező kommentje:
Ja de azt hiszik hogy a nagy kutyák az idegbetegek pl.láttam én már német dogot úgy hogy egy tacskó lógott rajta ....
Syba, veszélyesnek nem fajta alapján ítélnek, hanem egyedi viselkedés alapján. Már nicns az h ez meg ez a fajta veszélyes kutya, hanem ez van:
"24/A. §50 (1) Az állatvédelmi hatóság az ebet egyedileg veszélyesnek minősítheti, amennyiben
a) az eb fizikai sérülést okozott, és megvalósulnak a veszélyesnek minősítés e törvény végrehajtására kiadott jogszabályban meghatározott feltételei, vagy
b) az eb fizikai vagy pszichikai állapota alapján feltételezhető, hogy az embernek fizikai sérülést okozhat, és ez a veszélyhelyzet kizárólag az eb veszélyesnek minősítésével hárítható el.
(2) Veszélyes eb az állatvédelmi hatóság által egyedileg veszélyesnek minősített eb."
2012. ápr. 30. 19:25
Kapcsolódó kérdések: